Τετάρτη 29.01.2020

Βουλή: Έρχονται 3 νομοσχέδια σε 11 ημέρες

Στο φουλ μπαίνουν από αύριο Δευτέρα οι μηχανές της Βουλής με στόχο την ψήφιση τριών νομοσχεδίων μέσα σε διάστημα έντεκα ημερών.

Στην πρώτη γραμμή του κοινοβουλευτικού μαραθωνίου βρίσκεται το φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή. Το νομοσχέδιο με τίτλο «Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση του ν. 4611/2019», που προβλέπει βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% θα ψηφιστεί με κατεπείγουσα διαδικασία.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση, το φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μέχρι 30 Ιουλίου ή το αργότερο μέχρι την 1η Αυγούστου.

Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος -που έχει ήδη κατατεθεί- αναμένεται να εισαχθεί τη Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή, θα συζητηθεί με την κανονική διαδικασία και θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.

Μέχρι τις 8 Αυγούστου θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων, αλλά και για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια.

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στην Κύπρο

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί αύριο στην Κύπρο, ξεκινώντας τις επισκέψεις του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Κύπρο, που θα λάβει χώρα με φόντο τις τουρκικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, με τους αρχηγούς των κομμάτων και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν ταξίδια του Πρωθυπουργού στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.