Κυριακή 26.01.2020

Κινηματογραφική ληστεία στο Σάο Πάολο με λεία 40 εκατομμύρια δολάρια!

Η μεγάλη ληστεία στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Μασκοφόροι ντυμένοι αστυνομικοί έκλεψαν χρυσό αξίας 40 εκατομμυρίων! Είχαν κρατήσει ομήρους εργαζόμενο και την οικογένειά του! Καρέ καρέ η κινηματογραφική ληστεία.

Δεν φορούσαν μάσκες του Νταλί για να συγκρίνει κανείς την κινηματογραφική ληστεία που έγινε στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία με το Casa de Papel. Αλλά τα όσα έγιναν στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι σενάριο ταινίας.

Ένοπλοι μασκοφόροι λήστεψαν ράβδους χρυσού και όχι μόνο, σε μια κινηματογραφική ληστεία που έγινε την Πέμπτη (25.07.2019) στο πλέον πολυσύχναστο αεροδρόμιο όχι μόνο της Βραζιλίας αλλά της Νότιας Αμερικής. Πήραν μαζί τους 750 κιλά χρυσού κι άλλων πολύτιμων μετάλλων. Η λεία ανέρχεται σε τουλάχιστον 40 εκατομμύρια δολάρια!

Οι οκτώ ένοπλοι έφτασαν στο χώρο χειρισμού του φορτίου στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο περίπου στις 2:30 το μεσημέρι. Φόρτωσαν στο φορτηγάκι 750 κιλά χρυσού (αξίας σχεδόν 40 εκατομμυρίων δολαρίων) πριν φύγουν. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Οι ληστές ήταν ντυμένοι αστυνομικοί, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και ήταν οπλισμένοι με καραμπίνες, αυτόματα και πιστόλια. Από το απόγευμα της Τετάρτης είχαν πιάσει όμηρο έναν εργαζόμενο στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο και την οικογένειά του.

Υπό την απειλή των όπλων, ανάγκασαν τους εργαζόμενους να γεμίσουν το αυτοκίνητο με τα κουτιά που περιείχαν το χρυσό που προοριζόταν για τη Ζυρίχη και τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, οι ληστές έφυγαν με περίπου 750 κιλά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα και πήραν δύο εργαζόμενους ομήρους.

Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία του Σάο Πάολο βρήκε τα φορτηγά που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία παρατημένα στην ανατολική ζώνη του Σάο Πάολο. Οι δράστες είχαν επιβιβαστεί σε άλλο φορτηγό για να διαφύγουν, ενώ χρησιμοποίησαν έναν ασθενοφόρο για να μεταφέρουν το χρυσό!

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία. Δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους ομήρους.

Το αεροδρόμιο Γκουαρούλιος διαχειρίζεται η GRU Airport, μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η Invepar, η Airports Company South Africa και η Infraero, η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση διαχείρισης αερολιμένων.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.