Τετάρτη 19.02.2020

Γλυκό του κουταλιού μανιτάρι

Αυτό δεν το έχουμε ξανακούσει ποτέ! Ο Άκης Πετρετζίκης το έκανε πράξη.

Συστατικά

  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 750 γρ. νερό
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • παγωτό καϊμάκι, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το νερό και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα μαζί με το θυμάρι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν εντελώς από το σιρόπι.
  • Βράζουμε για 40 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του σιροπιού ενώ ξαφρίζουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι και θυμάρι.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.