Παρασκευή 24.01.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • Financial Times: H Ελλάδα δεν είναι ο πιο ριψοκίνδυνος δανειστής της Ευρωζώνης

Financial Times: H Ελλάδα δεν είναι ο πιο ριψοκίνδυνος δανειστής της Ευρωζώνης

Στις επιδόσεις των ελληνικών ομολόγων που καταγράφουν το ένα ράλι μετά το άλλο με αποτέλεσμα χθες η το περιθώριο ανάμεσα στα ελληνικά-ιταλικά ομόλογα να διαμορθωφεί αρνητικά για πρώτη φορά μετά το 2008 αναφέρονται σε άρθρο τους οι Financial Times σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έχασε την διαφορά του να είναι ο πιο επικίνδυνος κρατικός δανειστής στη ζώνη του Ευρώ.

«Τα ελληνικά ομόλογα έχουν πραγματοποιήσει ένα δυναμικό ράλι αυτό το χρόνο καθώς οι επενδυτές που "πεινάνε" για επιτόκια βιάζονται να αποκτήσουν χρέη από σημεία της ζώνης του ευρώ που προηγουμένως ήταν σε κρίση - μια τάση που κέρδισε περισσότερο έδαφος μετά την αναβάθμισ της Αθήνας από την Standard & Poor’s» γράφουν οι FT προσθέτοντας ότι για την Ιταλία ορισμένοι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι λόγω των πολιτικών εντάσεων του τελευταίου έτους.

Οι Financial Times παρατηρούν, επίσης, ότι τα ελληνικά ομόλογα άντεξαν το παγκόσμιο sell-off της Πέμπτης με την απόδοση να φτάνει μέχρι και το 1,1%. «Το αντίστοιχο ιταλικό ομόλογο ανέβηκε στο 1,16%» γράφουν οι FT.

Σύμφωνα με το άρθρο η αποκατάσταση της αγοράς ελληνικών ομολόγων «υπήρξε η πιο εντυπωσιακή».

«Οι επενδυτές εμφανίζονται ενθαρρυμένοι από την σχετικά δυνατή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας φέτος και η εκλογή της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Ιούλιο, αύξησε τις ελπίδες ότι οι φιλικές προς τις επιχειρήσεις μεταρρυθμίσεις θα επιταχυνθούν» προστίθεται στο άρθρο.

Παρά την πρόσφατη αναβάθμιση η αξιολόγηση του ελληνικού χρέους παραμένει στα επίπεδα του junk «ωστόσο ορισμένοι επενδυτές ποντάρουν στο ότι το θετικό outlook έχει ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα. Αυτό θα πυροδοτήσει την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς χρέους της ΕΚΤ».

Σε αντίθεση σημειώνεται στο άρθρο η Ιταλία έχει αρνητικό outlook λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.