Τετάρτη 03.06.2020

Kονγκό: Στους 15 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την εκτροχιασμένη αμαξοστοιχία

Στους 15 ανήλθαν οι νεκροί από τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας στην επαρχία Τανγκανίκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, σύμφωνα με την αστυνομία και την κυβέρνηση.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Ανθρωπιστικών Υποθέσεων Στιβ Μπικάγι είχε δώσει έναν πρώτο απολογισμό, κάνοντας λόγο για 50 νεκρούς. Ωστόσο ο κυβερνήτης της Τανγκανίκα, Ζοέ Καμπιλά, είπε ότι επρόκειτο περί "λάθους" και ότι οι νεκροί ήταν 10 και οι τραυματίες 30.

Νωρίτερα σήμερα ο Μπικάγι παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου του μπέρδεψαν τον συνολικό αριθμό των "νεκρών" με τον συνολικό αριθμό των "θυμάτων", συμπεριέλαβαν δηλαδή στον πρώτο και τους τραυματίες.

"Αναφορικά με τον απολογισμό, υπήρξαν πολλές εκδοχές αλλά επιβεβαιώθηκε από την εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων ότι υπάρχουν 15 νεκροί και περίπου 30 τραυματίες", είπε.

Τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα είναι σύνηθες φαινόμενο στη Λ.Δ. του Κονγκό και συνήθως οφείλονται στις κακές υποδομές και στην έλλειψη ρυθμιστικών κανόνων.

Η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων δεν είναι προς το παρόν σε θέση να καθορίσει τα αίτια του δυστυχήματος που σημειώθηκε την Πέμπτη.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.