Κυριακή 31.05.2020

Οι ΗΠΑ διακόπτουν τα κονδύλια προς το Αφγανιστάν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιστρέψουν περίπου 100 εκατ. δολάρια που είχαν εκταμιεύσει από το υπουργείο Οικονομικών για ένα σχέδιο ενεργειακών υποδομών στο Αφγανιστάν και θα παρακρατήσουν άλλα 60 εκατ. δολάρια που σχεδίαζαν να δώσουν ως βοήθεια στη χώρα λόγω έλλειψης διαφάνειας.

Ο Πομπέο ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ολοκληρώσουν το σχέδιο υποδομών, αλλά θα το κάνουν χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό «εκτός προϋπολογισμού», επικρίνοντας το Αφγανιστάν για «ανικανότητα διαφανούς διαχείρισης πόρων της κυβέρνησης των ΗΠΑ».

«Εξαιτίας της αναγνωρισμένης διαφθοράς και οικονομικής κακοδιαχείρισης της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιστρέφει περίπου 100 εκατομμύρια στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ που προορίζονταν για ένα μεγάλο σχέδιο ενεργειακών υποδομών», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέστειλε επίσης τη χορήγηση 60 εκατ. δολαρίων ως βοήθεια στη χώρα λόγω «της έλλειψης διαφάνειας γύρω από τις αποφάσεις» της αφγανικής εθνικής αρχής δημόσιων προμηθειών.

«Έχουμε καταλήξει πως η επιτροπή αποτίμησης και εποπτείας της αφγανικής κυβέρνησης είναι ανίκανη να είναι ένας εταίρος στη διεθνή προσπάθεια να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους Αφγανούς» δήλωσε ο Πομπέο και κατέληξε λέγοντας «Θα σταματήσουμε να χρηματοδοτούμε αυτή την οντότητα στα τέλη του έτους», πρόσθεσε.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.