Κυριακή 31.05.2020

Συρία: Η Τουρκία βομβάρδισε αμερικανικά στρατεύματα

Οι Ειδικές Δυνάμεις των Η.Π.Α. έχουν παγιδευτεί ανάμεσα στα πυρά του τουρκικού πυροβολικού που κτυπά θέσεις των Κούρδων μαχητών, στη βόρεια Συρία.

Το περιοδικό Newsweek έχει πληροφορηθεί από μέλος μυστικών υπηρεσιών του ιρακινού Κουρδιστάν και από ανώτερο αξιωματούχο του Πενταγώνου ότι οι Ειδικές Δυνάμεις που λειτουργούν στο λόφο Mashtenour στην πόλη Κομπάνι, όπου πλειοψηφούν οι Κούρδοι, βρέθηκαν κάτω από βολές πυροβολικού από τις τουρκικές δυνάμεις. Πιστεύεται ότι κτυπήθηκαν κατά λάθος… Ο ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε στο περιοδικό ότι οι τουρκικές δυνάμεις πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις των Η.Π.Α. και το που ακριβώς βρίσκονται.

script type="text/adtag">

Ο ίδιος δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό του προσωπικού που ήταν παρόν όταν έγινε το κτύπημα, αλλά δήλωσε ότι είναι μικρός ο αριθμός,  δηλαδή κάπου μεταξύ 15 και 100 στρατευμάτων. Μετά τη δημοσίευση του κειμένου στην ιστοσελίδα του Newsweek, Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι βλήμα από το τουρκικό πυροβολικό “προσγειώθηκε” κοντά σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Κομπάνι.

Δεν υπάρχουν τραυματίες σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.