Τετάρτη 29.01.2020

Oι αγρότες θα πωλούν στη ΔΕΗ έως το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας

Η αύξηση του ποσοστού βοηθά σημαντικά τους αγρότες

Οι αγρότες αυτοπαραγωγοί που παράγουν ρεύμα αποκλειστικά για τις ανάγκες της καλλιέργειάς τους, θα μπορούν να πωλούν στη ΔΕΗ ποσοστό έως 75% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, από 20% που είναι σήμερα, σύμφωνα με την τροπολογία που υπερψηφίστηκε μαζί με το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, η αύξηση του ποσοστού αυτού βοηθά σημαντικά τους αγρότες σε ό,τι αφορά τον χρόνο απόσβεσης της παραγωγικής επένδυσης που έχουν πραγματοποιήσει και έτσι μειώνει σαφώς το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους.

Επιπλέον, θα αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για μεμονωμένους αγρότες ή ομάδες αγροτών να προχωρήσουν σε αντίστοιχες επενδύσεις στις καλλιέργειές τους, βελτιώνοντας έτσι το ενεργειακό αποτύπωμα της χώρας και βέβαια την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων και της αγροτικής οικονομίας συνολικά.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε περιλαμβάνεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας μέχρι ποσοστού 1% της γεωργικής έκτασης του κάθε νομού και μέχρι το όριο του 1MW που είναι και το προβλεπόμενο όριο για τις Ενεργειακές Κοινότητες.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.