Δευτέρα 25.05.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • ΔΝΤ: Δεν πρέπει να επικρατήσει πνεύμα εφησυχασμού μετά το μνημόνιο

ΔΝΤ: Δεν πρέπει να επικρατήσει πνεύμα εφησυχασμού μετά το μνημόνιο

Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Jeffrey Franks, υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ δεν βλέπει την ανάγκη για επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας φέτος στην Ελλάδα, όμως χρειάζονται μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στην οικονομία και δεν πρέπει να επικρατήσει πνεύμα εφησυχασμού μετά τη λήξη του προγράμματος. Ο Jeffrey Franks μίλησε στο Reuters και χαρακτήρισε βελτιωμένη την εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα, συστήνοντας όμως προσοχή. 

Επίσης αναφέρεται και στο επταετές ομόλογο το οποίο πρόκειται να εκδόσει σύντομα η Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς το πρόκληση για τους επενδυτές.

Θα ήταν δείγμα εμπιστοσύνης η προσέλκυση περισσότερων συντηρητικών funds, που τοποθετούνται μακροπρόθεσμα στις αγορές ομολόγων αναφέρεται συγκεκριμένα, σημειώνοντας ότι «δύο μεγάλοι επενδυτές δήλωσαν στο Reuters πως δεν είναι πιθανό να συμμετάσχουν επειδή εξακολουθούν να ανησυχούν για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ένας άλλος επενδυτής δήλωσε ότι θα κινηθεί προσεκτικά».

Για άλλους επενδυτές πάντως -επισημαίνει το Reuters- η Ελλάδα έχει προσφέρει συναρπαστικές αποδόσεις και η επικείμενη δημοπρασία προσφέρει νέες ευκαιρίες, την ώρα η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, η χώρα αναβαθμίζεται από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και η κυβέρνηση επανέρχεται στις αγορές ευελπιστώντας να εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.