Σάββατο 30.05.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • Ανησυχία της Κομισιόν για την κατάσταση της δημόσιας διοίκησης

Ανησυχία της Κομισιόν για την κατάσταση της δημόσιας διοίκησης

Kύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση της δημόσιας διοίκησης, ενόψει μιας ενδεχόμενης εκλογική αναμέτρησης στην Ελλάδα, ενώ ανέφεραν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί να μειωθεί το αφορολόγητο από του χρόνου, όπως και οι συντάξεις.

Ειδικότερα, όπως τόνιζαν στις Βρυξέλλες, ο κίνδυνος που τους απασχολεί είναι ότι η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητη. «Δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε την κοινή λογική» σημείωναν μάλιστα. 

Μιλώντας για την επιλογή γραμματέων στα υπουργεία οι πηγές της Κομισιόν τόνιζαν  χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνεις... Είτε το κάνεις με τον κατάλληλο τρόπο, είτε ακολουθείς τους κανόνες στα χαρτιά και διορίζεις φίλους του υπουργού» σχολίαζαν με νόημα.

Στις Βρυξέλλες είναι διάχυτος ο φόβος ότι «κατεστημένα συμφέροντα» θα διεκδικήσουν και πάλι προνόμια. 

«Το κόστος για τη χώρα θα είναι μεγάλο αν δεν ολοκληρωθούν εγκαίρως, έως τα τέλη Μαΐου, τα προαπαιτούμενα» προειδοποίησαν ακόμα. 

Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν για το ΔΝΤ ότι ζητάει η μείωση του αφορολόγητου να γίνει από 1ης Ιανουαρίου 2019, όπως και η μείωση των συντάξεων, χωρίς να εφαρμοστούν καθόλου κυβερνητικά αντίμετρα. Διευκρίνιζαν πάντως ότι η Κομισιόν διαφωνεί, καθώς πιστεύει ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν και ότι δεν απαιτείται εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019 αντί για τη ψηφισμένη ενεργοποίηση του μέτρου το 2020. 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.