Δευτέρα 06.04.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • Τεράστιο οικονομικό πλήγμα - Ο κορωνοϊός ακυρώνει το Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης

Τεράστιο οικονομικό πλήγμα - Ο κορωνοϊός ακυρώνει το Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης

Γράφει ο Νίκος Μιχαλόπουλος
 
Έχοντας επιβεβαιωθεί τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελβετία, οι διοργανωτές αρχικά επιβεβαιώναν ότι το σαλόνι αυτοκινήτου δεν θα αναβληθεί και θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρόλο που βρίσκεται σε κλειστό περιβάλλον. Ωστόσο οι εξελίξεις και οι κυβερνητικές εξαγγελίες εξανάγκασαν στην ματαίωση του.
 
Η διοργάνωση είχε οριστεί από τις 5 έως τις 15 Μαρτίου. Οι εκπρόσωποι του τύπου θα είχαν πρόσβαση σε όλα τα περίπτερα από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου και οι επισκέπτες από τις 5. Το Palexpo, ο χώρος της έκθεσης, προέτρεψε αρχικά τους εκθέτες από τις περιοχές υψηλού κινδύνου να εξασφαλίσουν ότι το προσωπικό τους θα περάσει τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους. Καθώς και να δηλώσουν πως το προσωπικό τους δεν έδειξε σημάδια μόλυνσης τις 14 ημέρες πριν από την άφιξή του στην Ελβετία. Προϋποθέσεις αρκετά δύσκολες για να τηρηθούν.
 
Η εκτίμηση έλεγε πως 650.000 επισκέπτες θα βρίσκονταν τις προσεχείς μέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, επομένως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα να διεξαχθεί με ασφάλεια.
 
Ωστόσο σε αντίθεση με τους διοργανωτές ήρθαν οι ανακοινώσεις της ελβετικής κυβέρνησης και έβαλαν οριστική ταφόπλακα στο φετινό σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.
 
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης έπεσε θύμα του κορωνοϊού, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρωί ότι απαγορεύει τις μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαρτίου.
 
Η ανακοίνωση έρχεται μετά από μια εβδομάδα διαπραγμάτευσης μεταξύ των διοργανωτών της έκθεσης της Γενεύης και των κατασκευαστών αυτοκινήτων, πολλοί από τους οποίους απομάκρυναν ανώτερα στελέχη και μηχανικούς, λόγω κρουσμάτων και ανησυχιών για τον ιό και τις πιθανές καταστάσεις καραντίνας.
 
Η Ελβετία ανέφερε νέες περιπτώσεις του ιού σήμερα το πρωί. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, οι διοργανωτές περίμεναν κυβερνητική εντολή για τη βιωσιμότητα της εκδήλωσης, κυρίως λόγω ασφαλιστικών επιπτώσεων.
 
Ωστόσο, το Bloomberg ανέφερε ότι οι αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις δημόσιες και ιδιωτικές συναντήσεις με περισσότερους από 1.000 ανθρώπους μέχρι τις 15 Μαρτίου το νωρίτερο, ακολουθώντας μια παρόμοια πολιτική με τη γειτονική γερμανική κυβέρνηση.
 
Δεκάδες νέες παρουσιάσεις αυτοκινήτων που είχαν προγραμματιστεί για την εκδήλωση, βρίσκονται στον αέρα, ενώ αναμένουμε δελτία τύπου των κατασκευαστών σχετικά με τις αναμενόμενες παρουσιάσεις.
 
Το οικονομικό πλήγμα είναι τεράστιο για το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας, τους κατασκευαστές, την Ελβετία, τους διοργανωτές, αλλά και ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες θα κληθούν να αποζημιώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.
 
 
 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.