Τρίτη 25.02.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • "Κλείδωσε" η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την τέταρτη αξιολόγηση

"Κλείδωσε" η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την τέταρτη αξιολόγηση

Έκλεισε η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) με τους θεσμούς για την τέταρτη αξιολόγηση δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Τσακαλώτου:

«Η τεχνική συμφωνία έκλεισε. Έχουμε συμφωνία για όλα τα ζητήματα η οποία θα επικυρωθεί στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης. Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει μέχρι τις 21 Ιουνίου. Μερικά θέματα είναι δύσκολα τεχνικά και θα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, να είμαστε οργανωμένοι. Όμως, σε όλα τα ζητήματα έχουμε κλείσει και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το ένα κομμάτι του παζλ, αυτό της τεχνικής συμφωνίας, έχει πάρει τον δρόμο του. Την Πέμπτη θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και για το χρέος, πώς δηλαδή έχει πάει η συζήτηση με τους Ευρωπαίους και με το ΔΝΤ.Στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή εποπτεία. Για τα ζητήματα που θεωρούσαμε ως αγκάθια, εκτιμούμε ότι λύθηκαν με έναν τρόπο ικανοποιητικό για την ελληνική πλευρά. Προφανώς σε μερικά πράγματα έπρεπε να βάλουμε και εμείς λίγο νερό στο κρασί μας αλλά γενικά θεωρώ ότι η συζήτηση έγινε πολύ δημιουργικά και επί της ουσίας. Στα πιο πολλά σημεία είμαι ευχαριστημένος».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.