Τρίτη 25.02.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • "Καμπανάκι" Ρέγκλινγκ: Θα σταματήσουμε τα μέτρα για το χρέος, εάν η Ελλάδα δεν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

"Καμπανάκι" Ρέγκλινγκ: Θα σταματήσουμε τα μέτρα για το χρέος, εάν η Ελλάδα δεν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην αυστριακή Die Presse απέστειλε αυστηρό μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και προειδοποίησε πως σε αντίθετη περίπτωση οι δανειστές της Ελλάδας μπορεί να σταματήσουν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. 

Ειδικότερα, σε ερώτηση της αυστριακής εφημερίδας "Τι σας κάνει να αισιοδοξείτε; Το χρέος της Ελλάδας εξακολουθεί να κινείται σε επίπεδα άνω του 180% του ΑΕΠ της χώρας και κάποιοι υπουργοί του κ. Τσίπρα θέλουν να πάρουν πίσω τις μεταρρυθμίσεις", ο κ. Ρέγκλινγκ απάντησε:

"Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Είμαστε πολύ υπομονετικοί πιστωτές, αλλά μπορούμε να διακόψουμε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που έχουμε αποφασίσει με την Ελλάδα, αν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν συνεχιστεί όπως έχει συμφωνηθεί. Είμαι αισιόδοξος μετά τις πρόσφατες συζητήσεις μου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το επίπεδο του χρέους φαίνεται να είναι εξαιρετικά υψηλό. Αλλά η Ελλάδα μπορεί να ζήσει με αυτό, καθώς οι λήξεις των δανείων εκτείνονται σε μεγάλο βάθος χρόνου και τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τις περισσότερες χώρες". 

Ερωτηθείς για το εάν 10 χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman, η Ευρώπη έχει πάρει τα σωστά διδάγματα από την κρίση ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή κρίση μπορεί να μην ήταν τόσο ισχυρή αν δεν υπήρχε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ακριβώς πριν από αυτήν. Ωστόσο, όπως ανέφερε, σήμερα οι παγκόσμιες αγορές είναι περισσότερο ρυθμισμένες σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα. 

"Η αντίληψη ότι οι αγορές ήταν αυτορυθμιζόμενες ήταν λανθασμένη", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε " Στην Ευρώπη οι 5 χώρες που επλήγησαν έκαναν αυτό που έπρεπε. Ως εκ τούτου, τέσσερις εξ αυτών βρίσκονται σε καλύτερη θέση σήμερα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης, Πρόκειται για success stories. Ελπίζουμε πως και η Ελλάδα θα γίνει ένα success story”. 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.