Κυριακή 12.07.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • Το Eurogroup βλέπει θετικά τα δύο σενάρια για τις συντάξεις στο προσχέδιο προϋπολογισμού

Το Eurogroup βλέπει θετικά τα δύο σενάρια για τις συντάξεις στο προσχέδιο προϋπολογισμού

Θετικά φαίνεται να αντιμετωπίζει το Eurogroup την ύπαρξη δύο σεναρίων για τις συντάξεις στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο  χαρακτηρίζει πλέον το μέτρο “δημοσιονομικό” και όχι “διαρθρωτικό”. 

Μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, o Πρόεδρος της Ευρωομάδας Μάριο Σεντένο, δήλωσε πως τα μέτρα περικοπής συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικά δεδομένης της αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού ως τώρα, χαρακτηρίζοντας τα δημοσιονομικά. 

“Είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα και γνωρίζουμε όλοι πως έχει βελτιωθεί η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα” είπε ο Πορτογάλος Πρόεδρος και συμπλήρωσε πως το σημαντικό είναι πως η Ελλάδα συνεχίζει να ικανοποιεί τις δεσμεύσεις της. 

Ο Επίτροπος για θέματα οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί είπε πως η Επιτροπή αναμένει όπως και για την Ιταλία το τελικό σχέδιο προϋπολογισμού στις 15/10 και έπειτα θα εξεταστεί η δυνατότητα να ανασταλεί ή όχι η περικοπή των συντάξεων. 

Από τη πλευρά του ο Διευθύνων Συμβούλους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε πως είναι ένα θετικό γεγονός πως υπάρχουν δύο σενάρια και πως ο προϋπολογισμός παρουσιάστηκε εντός της προθεσμίας. Η συζήτηση με τους θεσμούς θα γινει μετα τις 15/10.

Η Ελλάδα δεν ήταν μέρος της επίσημης ατζέντας του Eurogroup, καθώς τα κύρια θέματα που αφορούν τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης είναι η αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και βεβαίως η Ιταλική οικονομία έπειτα από τη γνωστοποίηση των προθέσεων της Ιταλικής κυβέρνησης για έναν δημοσιονομικά φουσκωμένο προϋπολογισμό.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.