Πέμπτη 02.07.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • Ινστιτούτο Bruegel: Η Ελλάδα δίνει εικόνα ασόβαρης χώρας, αν δεν μειώσει τις συντάξεις

Ινστιτούτο Bruegel: Η Ελλάδα δίνει εικόνα ασόβαρης χώρας, αν δεν μειώσει τις συντάξεις

Το αίτημα της Ελλάδας για μη εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων θα λειτουργήσει τόσο σε βάρος του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας όσο και σε βάρος της αξιοπιστίας της χώρας απέναντι στους επενδυτές δήλωσε  ο επικεφαλής οικονομολόγος του ινστιτούτου Bruegel Ζολτ Ντάρβας .

Mιλώντας στον Αθήνα 9,84, ο οικομολόγος του Ινστιτούτου δήλωσε "Κατά την άποψή μου η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι πολύ σημαντική για την βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος. Επίσης είναι σημαντική από άποψη δικαίου. Οι νέοι συνταξιούχοι είναι σε διαφορετικό πλαίσιο από ό,τι οι παλαιότεροι" και συνέχισε "Γενικότερα αν η Ελλάδα θέλει να διαπραγματευθεί τόσο νωρίς πάνω σε ό,τι έχει συμφωνήσει λίγους μήνες πριν δίνει την εντύπωση στους ξένους επενδυτές και στις αγορές ότι αυτή η χώρα μπορεί να μην είναι σοβαρή. Οπότε σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων σου λένε ‘ας είμαστε προσεκτικοί, ας περιμένουμε να δούμε τί πραγματικά θα κάνει η χώρα. Δεν θα συμβούλευα λοιπόν να ζητηθεί η ακύρωση της μεταρρύθμισης αυτής. Γνωρίζω ότι περικοπές είναι πολύ επώδυνες αλλά κατά την άποψή μου δυστυχώς είναι απαραίτητες".

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως δεν θα υπάρξει μείωση συντάξεων.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.