Τετάρτη 15.07.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • Tσακαλώτος: Η ακύρωση μειώσεων στις συντάξεις δεν είναι ανάκληση του μέτρου

Tσακαλώτος: Η ακύρωση μειώσεων στις συντάξεις δεν είναι ανάκληση του μέτρου

 H ακύρωση της μείωσης των συντάξεων, που σχεδιάζει η Ελλάδα, δεν συνιστά ανάκληση μεταρρυθμίσεων δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός οικονομικών, σε συνέντευξη που έδωσε στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei εξήγησε πως αυτό έχει σχέση με τη βελτίωση των δημοσιονομικών στοιχείων. "Η κυβέρνηση έχει αποδείξει τη δέσμευσή της στη συνέχιση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» είπε χαρακτηριστικά ο Ε. Τσακαλώτος.

Η υλοποίηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές θα οδηγούσε σε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 5%, σημείωσε ακόμη ο κ. Τσακαλώτος. «Ο δημοσιονομικός χώρος (σε σχέση με τον στόχο του 3,5%) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση στοχευμένων κοινωνικών προγραμμάτων και αναπτυξιακών μέτρων», συμπλήρωσε.

Ακόμη, χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση για την επόμενη διετία τη μείωση του ποσοστού των «κόκκινων» δανείων, ενώ σε ό,τι αφορά την έκδοση νέων κρατικών ομολόγων, απάντησε ότι έχουν διασφαλιστεί επαρκή κεφάλαια από την ΕΕ. «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε στην αγορά για 2 έως 2,5 χρόνια. Θα περιμένουμε να καταλαγιάσει η αναστάτωση στην αγορά που έχει προκληθεί από την Ιταλία και την Τουρκία», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν αφορά μόνο τον τουριστικό κλάδο, αλλά και μία ευρύτερη σειρά κλάδων, περιλαμβανομένου εκείνου της μεταποίησης. Ο πραγματικός ρυθμός ανάπτυξης, πρόβλεψε, θα ανέλθει στο 2,1% το 2018 και το 2,5% το 2019, με «μεγαλύτερη την πιθανότητα υψηλότερου ρυθμού ανάπτυξης».

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.