Κυριακή 31.05.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • ΔΝΤ: Αν περικοπούν οι συντάξεις θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για φοροελαφρύνσεις

ΔΝΤ: Αν περικοπούν οι συντάξεις θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για φοροελαφρύνσεις

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, διατύπωσε την άποψη ότι η εφαρμογή των προνομοθετημένων για το 2019 μέτρων, στα οποία περιλαμβάνεται και η περικοπή των συντάξεων, θα ελευθερώσει δημοσιονομικό χώρο για φορο-ελαφρύνσεις.

Κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, ο Τζέρι Ράις, είπε ότι τα μέτρα του 2019 έχουν συμφωνηθεί εδώ και καιρό, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να εκπέμψει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και να προχωρήσει σε πολιτικές που ωφελούν μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου. Όπως είπε, ο δημοσιονομικός χώρος που θα ελευθερωθεί από την προνομοθετημένη περικοπή των συντάξεων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ των μη συνταξιούχων και για την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους. 

Ωστόσο ο Τζέρι Ράις, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι το ΔΝΤ δεν έχει πλέον σε ισχύ κάποιο οικονομικό πρόγραμμα με την Ελλάδα, επομένως η βασική συζήτηση γίνεται μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων. "Εμείς βοηθάμε στην εποπτεία", συμπλήρωσε. 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.