Σάββατο 18.01.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • YΠΟΙΚ Γαλλίας:Η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού – Το Grexit ήταν θέμα ημερών

YΠΟΙΚ Γαλλίας:Η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού – Το Grexit ήταν θέμα ημερών

«Η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, και για λίγες ημέρες δεν βγήκε από το ευρώ» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν. «Φαντάζεστε πόσο πιο τρομερό θα ήταν από αυτά που έζησε η Ελλάδα και οι Έλληνες;» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σε ερώτηση αν αυτό είναι έμμεση αιχμή προς τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Σαπέν δήλωσε με νόημα ότι «μπορώ να πω, ότι η άφιξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν ανακουφιστική για όλους μας, διότι μπορέσαμε να δουλέψουμε με εποικοδομητικό τρόπο». 

Ο πρώην υπουργός σχολίασε ότι «είναι δύσκολο να πει κανείς αν η Ελλάδα βγαίνει από το τούνελ, γιατί είναι στους Έλληνες να το κρίνουν παρά σε εμάς από το εξωτερικό… Αλλά αυτό που είδα εγώ, ήταν η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. 

Η χώρα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαπέν, θα μπορούσε να είχε πέσει στον γκρεμό, κάτι που θα ήταν τρομερό, ακόμη πιο τρομερό από αυτό που γνώρισε η Ελλάδα, από αυτό που γνώρισαν οι Έλληνες. Γι' αυτό αγωνιστήκαμε στο πλευρό της Ελλάδας. Για να μπορέσουν να επωφεληθούν από την απαραίτητη αλληλεγγύη. Το ευρώ, μπορείτε να φανταστείτε την Ελλάδα χωρίς ευρώ; Όλοι γνωρίζουν και ιδιαίτερα οι Έλληνες ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικά απόλυτα καταστροφικό».


Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.