Παρασκευή 10.04.2020

Τσακαλώτος: 710 εκατ. ευρώ το κοινωνικό μέρισμα για το 2018

Την κατάθεση τροπολογίας για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους 710 εκατομμυρίων ευρώ, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών από τη Βουλή, διευκρινίζοντας ότι αυτή θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που συζητείται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια και ψηφίζεται σήμερα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέφυγε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες για τους δικαιούχους και τα ποσά, αφήνοντας πιθανότατα την ανακοίνωση στον ίδιο τον πρωθυπουργό που αναμένεται να μιλήσει στη Βουλή για τις τροπολογίες μείωσης του ΕΝΦΙΑ και των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων με διπλογραφικά βιβλία.

Η τροπολογία κατατέθηκε λίγο μετά τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου και προβλέπει ότι το κοινωνικό μέρισμα θα χορηγηθεί εντός του 2018 σε οικονομικά αδύνατα πρόσωπα και ευάλωτα νοικοκυριά, που θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση. Πιο συγκεκριμένα, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας αναμένεται να καθοριστούν τα κριτήρια χορήγησης, οι κατηγορίες των δικαιούχων και το ακριβές διανεμόμενο ποσό ανα κατηγορία δικαιούχου.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι εντάσσονται στο πλαίσιο εφαρμογής των αντίμετρων που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ και υποστήριξε ότι ο φόρος θα μειωθεί περισσότερο ή λιγότερο από 10% για το 87% των ιδιοκτητών ακινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο σε σύνολο 5,9 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων τα 3,5 εκατομμύρια, δηλαδή το 60%, θα έχουν μείωση 30%. Άλλο 1 εκατομμύριο, δηλαδή το 17% των ιδιοκτητών, θα έχει μείωση 20% και άλλες 500.000, δηλαδή το 10% θα έχει μείωση 10%. «Δηλαδή από 5,9 εκατομμύρια ιδιοκτητών τα 5 εκατομμύρια, το 87% των ιδιοκτητών, θα έχουν μείωση μεγαλύτερη ή ίση του 10%», σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ελάφρυνση μεγάλου μέρους της μεσαίας τάξης.

Με εξίσου πανηγυρική διάθεση μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία από το 29% στο 25% έως το 2022, σημειώνοντας ότι η ρύθμιση θα λειτουργήσει θετικά και για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις στη χώρα μας.


Πηγή skai.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.