Τρίτη 21.01.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • Μειώθηκε στις 100.000 το όριο προστασίας κατοικίας για τα επιχειρηματικά δάνεια

Μειώθηκε στις 100.000 το όριο προστασίας κατοικίας για τα επιχειρηματικά δάνεια

Επιχειρηματικά δάνεια ύψους έως 100.000 ευρώ, με υποθήκη πρώτη κατοικία θα μπορούν να υπαχθούν τελικά στη νέα ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα είπε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να επέλθει συμφωνία η ΕΚΤ ζητά το ύψος των ενυπόθηκων με πρώτη κατοικία επιχειρηματικών δανείων να μην ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Παραμένει το όριο των 130.000 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια.

«Από το νομοσχέδιο δεν επηρεάζεται η κεφαλαιακή επάρκεια. Την τελευταία εβδομάδα έγιναν συζητήσεις σε δυσμενές σενάριο. Μας ζήτησαν να περιορίσουμε την περίπτωση για να έχουμε σιγουριά ότι δεν θα έχουμε ρίσκο για περαιτέρω προβλέψεις. Γι αυτό θα υπάρξει νομοθετική βελτίωση που αλλάζει κάποιους αριθμούς που περιορίζει λίγο την περίμετρο μόνο για τα επιχειρηματικά δάνεια. Μετά από αυτό θα έχουμε το πράσινιο φως και από την ECB», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσακαλώτος, ενώ ακολούθησε ο κ.Δραγασάκης που εξειδίκευσε τον περιορισμό στα 100.000 ευρώ ύψος ληξιπρόθεσμου επιχειρηματικού δανείου, από τις 130.000 ευρώ που αρχικά είχε ορισθεί.

Σε ό,τι αφορά την αξία των ακινήτων παραμένουν τα όρια των 175.000 για τα ενυπόθηκα επιχειρηματιkά και 250.000 ευρώ για τα λοιπά στεγαστικά.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.