Παρασκευή 10.04.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • Τσακαλώτος: Δεν θα δώσουμε δώρο Πάσχα, γιατί θα κινδυνέψει το πρωτογενές πλεόνασμα

Τσακαλώτος: Δεν θα δώσουμε δώρο Πάσχα, γιατί θα κινδυνέψει το πρωτογενές πλεόνασμα

O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» Πάτρας. έβαλε τέλος στις εξαγγελίες περί επιδόματος Πάσχα. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα αγγίξει τα 650 εκατ. ευρώ που περίσσεψαν για πληρωμές αναδρομικών του 2018, γιατί κάτι τέτοιο θα απειλούσε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019.

«Αυτά τα λεφτά, που αναφέρεστε, ήταν μια πίστωση στην περίπτωση, που εμείς δεν προλαβαίναμε να μπορούμε να πληρώσουμε όλα τα αναδρομικά και βάλαμε στην άκρη κάποια χρήματα για να μετρήσουν στο 2018. Αν τα ξοδέψουμε το 2019, πιάνονται ως δαπάνες και θα μπορούσε αν δεν πάμε καλά, να μην φτάσουμε το στόχο. Άρα αυτά είναι στην άκρη, αλλά δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε μέχρι το τέλος, για να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε εντός των στόχων» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, άφησε ελπίδες για παροχές στο τέλος του χρόνου, εάν προκύψει υπερπλέονασμα. Όπως ανέφερε «τα τελευταία τρία χρόνια, στο τέλος της χρονιάς όταν είδαμε ότι είχαμε λεφτά πάνω από το στόχο, αυτά τα μοιράσαμε με ένα κοινωνικό, δίκαιο τρόπο και με διαφάνεια, αυτό θα το κάνουμε και του χρόνου, αν υπάρξει υπερ-απόδοση».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.