Δευτέρα 25.05.2020
  • Αρχική
  • Οικονομία
  • Ο Τσακαλώτος προανήγγειλε μείωση του ΦΠΑ στα ροφήματα και αύξηση του ακατάσχετου

Ο Τσακαλώτος προανήγγειλε μείωση του ΦΠΑ στα ροφήματα και αύξηση του ακατάσχετου

Τροπολογία που θα μειώνει και τον συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ καθώς και σε άλλα ροφήματα στο ράφι κι όχι στον σερβιριζόμενο προανήγγειλε ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Μακάρι να είχαμε το δημοσιονομικό χώρο και για τον καφέ στην εστίαση, αλλά δεν τον έχουμε αυτή τη στιγμή» τόνισε  χαρακτηριστικά.

Επίσης προανήγγειλε και άλλα μέτρα όπως είναι:

Α)  Αύξηση του ακατάσχετου κλιμακωτά για τους συνεπείς, κίνητρα για όσους πληρώνουν εφάπαξ τους φόρους τους.

Β) Επαναφορά του ΕΚΑΣ με άλλη «μορφή».

Γ) «Για τους συνέπειες φορολογούμενους θα φέρουμε σύντομα μία επιβράβευση για αυτούς που πληρώνουν τους φόρους εφάπαξ . Συζητείται το ύψος της έκπτωσης ή κάποιο άλλο κίνητρο που θα δοθεί».

Δ) Αύξηση του ακατάσχετου με κλίμακα συνέπειας: «Θα υπάρχει αύξηση του ακατάσχετου κλιμακωτή από τα 1.250 ευρώ που είναι μέρα «ανάλογα με το πόσους μήνες είναι συνεπείς στην πληρωμή των φόρων» είπε ο ΥΠΟΙΚ.

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ανέφερε ότι «δουλεύουμε με σχέδιο, με πρόγραμμα πάνω στο χώρο που έχουμε» Υπεραμύνθηκε της ανάγκης διατήρησης των δεσμεύσεων της Ελλάδας απέναντι στην Ε.Ε. αναφορικά με τον δημοσιονομικό χώρο. «Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση επιθυμεί όταν έχει δημοσιονομικό χώρο να τον μοιράσει μισό για τη τόνωση της ανάπτυξης και τον μισό για το κοινωνικό κράτος».

Αναφορικά με τα τεκμήρια ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι «είναι προφανές πως το φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο αλλά εδώ έχουμε μία κουλτούρα πληρωμών που έχει μία ιστορία και για αυτό το λόγο σιγά-σιγά πρέπει να αλλάξει, θα πάρει αρκετά χρόνια η αλλαγή του φορολογικού συστήματος δεν μπορώ να σας πω ψέματα».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.