Παρασκευή 03.07.2020

Reuters: Στα σκαριά νέα έκδοση ομολόγου στην Ελλάδα

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Ελλάδας θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη δυναμική της νέας κυβέρνησης για την έκδοση νέου ομολόγου με χαμηλό κόστος δανεισμού τις επόμενες εβδομάδες, για να αποπληρώσει το δάνειο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέφεραν πηγές στο Reuters τη Δευτέρα.

Δύο τραπεζίτες από τις δύο βασικές ανάδοχες ελληνικές τράπεζες δήλωσαν ότι η χώρα θα μπορούσε να εκδώσει ένα μακροπρόθεσμο ομόλογο ήδη αυτήν την εβδομάδα.

Μια πηγή του Υπουργείου Οικονομικών στο μεταξύ, δήλωσε στο πρακτορείο ότι η Ελλάδα θέλει να εκδώσει νέο ομόλογο τις προσεχείς εβδομάδες εκμεταλλευόμενη τις χαμηλές αποδόσεις, αλλά δεν θα προχωρήσει μέχρι να δώσει το πράσινο φως η νέα κυβέρνηση.

«Ο ΟΔΔΗΧ είναι πολύ θετικός (σ.σ. στη νέα έκδοση) και ακούμε ότι θα μπορούσε να συμβεί ήδη από αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ένας από τους τραπεζίτες στο Reuters.

«Ωστόσο, η έκδοση θα μπορούσε να καθυστερήσει λίγο περισσότερο, για να πάρει τις εγκρίσεις από τη νέα κυβέρνηση».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι, αν επανεκλεγεί, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επεδίωκε ένα σχέδιο πρόωρης εξόφλησης περίπου του 40% του συνόλου των 9,5 δι. ευρώ που οφείλει στο ΔΝΤ μέχρι τον Σεπτέμβριο, αποφεύγοντας τα υψηλά επιτόκια από 5,1-5,2%.

Στις αγορές ομολόγων, το ελληνικό 10ετές στο 2,01%. Υπενθυμίζεται ότι η απόδοση ήταν στο 4,4% στις αρχές του 2019.

Πηγή: newmoney.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.