Τρίτη 25.02.2020

Στο έλεος του χιονιά συνεχίζουν να βρίσκονται οι Άλπεις

Τρεις Γερμανοί σκιέρ έχασαν τη ζωή τους στην Αυστρία ενώ ένας ακόμα αγνοείται. Οι έντονες χιονοπτώσεις στη νότια Γερμανία θα συνεχιστούν μέχρι και την Τρίτη. Οι έντονες βροχοπτώσεις επιδεινώνουν την κατάσταση.

Τρεις Γερμανοί σκιέρ έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Λεχ της Αυστρίας εξαιτίας χιονοστιβάδας που τους καταπλάκωσε ενώ ένας ακόμα άνδρας αγνοείται. Οι τέσσερεις φίλοι που ξεκίνησαν την πορεία τους το Σάββατο ακολούθησαν δρόμο σε περιοχή που είχε προηγουμένως αποκλειστεί και το βράδυ δηλώθηκαν από τους οικείους τους ως αγνοούμενοι. Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν εύκολα να εντοπίσουν την ομάδα από το σήμα των κινητών τους τηλεφώνων. Οι επιχειρήσεις για την ανεύρεση και του τέταρτου αγνοούμενου διεκόπησαν εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Οι σκιέρ είχαν μαζί τους όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό σε περίπτωση κινδύνου ωστόσο τα καιρικά φαινόμενα ήταν τόσο έντονα που δεν κατάφεραν να σωθούν.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν με μεγάλη ένταση στο τμήμα των Άλπεων που βρίσκεται στην Αυστρία και την Βαυαρία μέχρι και την Τρίτη. Αναμένεται ότι το χιόνι θα φθάσει στο ένα μέτρο και κατά τόπους ακόμα και ενάμισυ. Για το λόγο αυτό οι αρχές έχουν θέσει το ανώτατο όριο επικινδυνότητας, το 5, όσον αφορά τον κίνδυνο χιονοστιβάδας. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη εξαιτίας του γεγονότος ότι ενώ στα υψηλότερα σημεία θα συνεχίσει να χιονίζει, στα χαμηλότερα θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις, γεγονός που κάνει το προηγούμενο χιόνι, το οποίο έχει επικαθίσει στις στέγες ακόμα πιο βαρύ, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο αυτές να σπάσουν. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία ένα κυβικό μέτρο χιονιού μπορεί εξαιτίας της βροχής να ζυγίζει μεταξύ 300 και 500 κιλών. Εντωμεταξύ το χαμηλό βαρομετρικό που πλήττει την περιοχή φέρνει και ισχυρούς ανέμους που μπορεί να διασκορπούν το χιόνι προκαλώντας επιπλέον προβλήματα.

Στην περιοχή επιχειρούν 1.200 μέλη σωστικών συνεργείων ενώ έχουν επιστρατευθεί αίθουσες αθλητικών εγκαταστάσεων ούτως ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί άνθρωποι να μεταφερθούν εκεί, τα κέντρα να είναι έτοιμα.

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλουν εδώ και μέρες προσπάθειες να απομακρύνουν το χιόνι από στέγες και δρόμους και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ δήλωσε πως θα ενισχύσει με επιπλέον προσωπικό τα συνεργεία.

Πολλές περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες όπως το Μπαλντερσβάνγκ ενώ στο Όμπερστπορφ 1.300 κάτοικοι και τουρίστες έχουν παγιδευτεί και δεν μπορούν να διαφύγουν ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να τους προμηθεύουν με είδη πρώτης ανάγκης.

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων στη νότια Βαυαρία έχουν σημειωθεί δεκάδες αυτοκινητιστικά δυστυχήματα ενώ και στις γαλλικές Άλπεις δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένει πάντως από την Τρίτη εξασθένιση των φαινομένων. Το χιόνι κατά τόπους στις Άλπεις έφτασε ακόμα και τα τρία μέτρα.

Πηγή DW

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.