Τρίτη 26.05.2020

Προκαταρκτικό "ΝΑΙ" στον Κάβανο από την ολομέλεια της Γερουσίας

Προκαταρκτικό «ναι» στο διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε, με οριακή πλειοψηφία, η ολομέλεια της Γερουσίας, με την οριστική ψηφοφορία να αναμένεται το Σάββατο.

Η σημερινή διαδικαστική ψηφοφορία απέδειξε πως η υποψηφιότητα Κάβανο κατά πάσα πιθανότητα έχει την απαιτούμενη στήριξη στο Κογκρέσο, παρά τις καταγγελίες τριών γυναικών για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά στο παρελθόν.


Η Γερουσία ψήφισε 51 - 49 υπέρ της τοποθέτησης του συντηρητικού δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο, με μια γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων, την Λίζα Μουρκάουσκι, να καταψηφίζει και έναν Δημοκρατικό να τάσσεται υπέρ.
Τυχόν τοποθέτηση του κ. Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο θα γείρει την 9μελή έδρα προς τα δεξιά για πολλά χρόνια, με δεδομένο πως οι θητείες στο σώμα είναι ισόβιες. Η σύνθεση του Δικαστηρίου είναι κρίσιμη καθότι τα επόμενα χρόνια αναμένεται αποφασίσει για κρίσιμα ζητήματα όπως το δικαίωμα στην άμβλωση και τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Ο Ρεπουμπλικάνος Τζεφ Φλέικ, που την προηγούμενη εβδομάδα ουσιαστικά ανάγκασε τον πρόεδρο Τραμπ να ζητήσει συμπληρωματική έρευνα του FBI για τις καταγγελίες σε βάρος του κ. Κάβανο, ψήφισε υπέρ της υποψηφιότητας. Δεν είναι σαφές εάν ο κ. Φλέικ θα επαναλάβει την θέση του στην διαδικασία του Σαββάτου.

Μια ακόμα γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων που είχε αμφιβολίες για τον κ. Κάβανο, η Σούζαν Κόλινς, αναμένεται να ανακοινώσει την τελική θέση της τις επόμενες ώρες.

Το πόρισμα της έρευνας του FBI δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Πρόσβαση είχαν μόνον μέλη του Κογκρέσου και ο Λευκός Οίκος.

Το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής ψηφοφορίας χαιρέτισε μέσω Twitter ο πρόεδρος Τραμπ.


Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.