Σάββατο 11.07.2020

Το «χρέπι» της ΟΠΚΕ στην Ηρώδου Αττικού

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος*

Είναι οι Ειδικές Δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας. Υπό κανονικές συνθήκες, μπαίνουν εκεί που δεν πάνε οι άλλοι. Τα τελευταία χρόνια, ζουν διαρκές καψόνι: Έχουν γίνει συνοδοί κυβερνητικών και «σκοπάνθρωποι», στερημένοι από μέσα. Κανείς δε φέρει ίδια στολή ή εξάρτυση με τον άλλον. Αγοράζουν σχεδόν τα πάντα.

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ επιχειρούν κανονικά με 4Χ4, αρχικά NISSAN PATROL. Τα στελέχη και το όχημά τους συγκροτούν μια μονάδα υψηλής δυναμικότητας. Από τα προβλεπόμενα τζιπάκια λίγα έχουν απομείνει. Κάποια έχουν καεί, άλλα αχρηστεύθηκαν σταδιακά. Οι ομάδες χρησιμοποιούν πια ό,τι νά´ναι. Από πολιτικά οχήματα μέχρι βανάκια σαν του ανακριτικού της Τροχαίας.

Το CITROEN JUMPER της ΟΠΚΕ που είδαμε προ ημερών στην Ηρώδου Αττικού αποτελεί κλασική περίπτωση κατάντιας. Σπασμένα φανάρια και τζάμια, λάστιχα που έχουν φτάσει στα λινά, και συνολικά ένα περίκλειστο φορτηγάκι με μηδενική ορατότητα, παντελώς ακατάλληλο για την ομάδα. Και πρόκειται για έμπειρους άντρες, μπαρουτοκαπνισμένους, με πολλά «χιλιόμετρα» σε δύσκολα μέρη των δυτικών συνοικιών...

Τις μέρες αυτές στην ΕΛΑΣ έρχονται τα πάνω-κάτω. Ζητούμενο δεν είναι μόνο να βγουν αστυνομικοί στο δρόμο. Πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ήδη επιχειρούντων και να ξαναβρεί καθένας στην υπηρεσία τον ορθό του ρόλο.

Eίναι σημαντικό, ότι η νέα πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει γνώση και εικόνα της κατάστασης και είναι αποφασισμένη να κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση.

mc opke fortigo2

mc opke fortigo3

mc opke fortigo 3

 

* Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι βουλευτής Α' Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.