Τετάρτη 29.01.2020

Κλείνει η αυλαία της Ντάουνινγκ Στριτ για την Τερέζα Μέι

Πέφτει η αυλαία της Ντάουνινγκ Στριτ για την Τερέζα Μέι και μαζί ενός πολιτικού «έργου» που σημαδεύτηκε από διαφωνίες και διχασμό στους κόλπους των Συντηρητικών στο θέμα αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Πριν υποβάλλει την παραίτησή της στη βασίλισσα Ελισάβετ, η Μέι παραχώρησε την τελευταία της ομιλία, με το αξίωμα της πρωθυπουργού, στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στον διάδοχό της λέγοντας ότι η «επιτυχία τους συνδέεται αυτόματα με την επιτυχία της χώρας μας».

Για τελευταία φορά δέχθηκε ερωτήσεις από βουλευτές του βρετανικού Κοινοβουλίου και σε κλίμα συγκίνησης, εν μέσω χειροκροτημάτων, κατέβηκε από το βήμα, κλείνοντας τον κύκλο της πρωθυπουργικής θητείας.

Το συναισθηματικό στοιχείο εμφανές και κατά την ομιλία της, λίγο αργότερα, έξω από την Ντάουνινγ Στριτ, σε έναν λόγο που παρακολούθουσε ο σύζυγος της Φίλιπ.

Εμφανώς συγκινημένη η Τερέζα Μέι τόνισε ότι θα συνεχίσει ως βουλευτής την πολιτική της διαδρομή, ανυπομονώντας να θέτει ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο.

Δήλωσε ευτυχής που θα παραδώσει τη χώρα της σε έναν πολιτικό που έχει δεσμευτεί να οδηγήσει τη Βρετανία στο Brexit.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.