Ισπανία: Βίγκαν ακτιβίστρια σκότωσε 100 κουνέλια για να σώσει 16

Γράφτηκε στις .

Με έμπνευση από τις γυναίκες που "μπουκάρουν" στα κοτέτσια για να σώσουν κότες, μια βίγκαν ακτιβίστρια με το ψευδώνυμο «Mythical Mia», σύμφωνα με τη New York Post, επιχείρησε να σώσει 16 κουνέλια αλλά προκάλεσε το θάνατο 100 μικρών λαγών! Λίγες ημέρες πριν, άλλες ακτιβίστριες είχαν προκαλέσει τον κακό χαμό στην Ισπανία όταν έκαναν ντου σε κοτέτσι για να σώσουν τις κότες, υποστηρίζοντας ότι τις βιάζουν οι κόκορες.

Η Ισπανίδα βίγκαν ακτιβίστρια επιχείρησε, όπως υποστήριξε, να απελευθερώσει από τη σκλαβιά των κλουβιών τους 16 κουνέλια από αγρόκτημα κοντά στην ισπανική περιοχή Οσόνο την περασμένη Κυριακή. Και όντως κατάφερε να σώσει 16 κουνέλια τα οποία ήταν έτοιμα να γεννήσουν. Αλλά κατά τη διάρκεια της χαοτικής επίθεσης που εξαπέλυσε σκοτώθηκαν 5 κουνέλια που κυοφορούσαν και αρκετά άλλα έμειναν με σπασμένες σπονδυλικές στήλες. Ο συνολικός απολογισμός, έσωσε 16, σκότωσε 100, καθώς 90 κουνέλια έμειναν χωρίς τις μανάδες τους και ψόφησαν.

Η «Mythical Mia» προκάλεσε τεράστια ζημιά στους αγρότες της περιοχής, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει, να την κυνηγήσουν και να την ξυλοκοπήσουν. Μάλιστα, έριξαν με καραμπίνα στο αμάξι της με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια του. 

Πάντως, εκείνη υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα συνεχίσει τις επιδρομές. Οι αγρότες δεν έχουν κινηθεί ακόμη νομικά, κάτι που πιστεύεται ότι θα γίνει σύντομα.