Πέμπτη 28.05.2020

Κατεχόμενα: Συγγνώμη από τον Ακιντζί ζητά ο πατέρας του 16χρονου που κατέβασε τη σημαία

Επιστολή στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί έστειλε ο πατέρας του 16χρονου που κατέβασε την τουρκική σημαία από σχολείο του χωριού Λύση στα Κατεχόμενα.

Στην επιστολή, η οποία δημοσιεύεται στο Τουρκοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πατέρας του 16χρονου εκφράζει τη λύπη του για όσα προκλήθηκαν από την απερίσκεπτη, όπως λέει, πράξη του γιου του και εκφράζει την ελπίδα να μην διαταραχθεί το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Στην επιστολή αναφέρεται:

«Είμαι ο πατέρας του νεαρού , ο οποίος εμπλέκεται στο δυσάρεστο γεγονός που σημειώθηκε στη Λύση στις 8 Σεπτεμβρίου 2019. Απευθυνόμαστε σε Εσάς με αυτή την επιστολή, για να σας εκφράσουμε τη βαθειά μας λύπη για τις συνέπειες που προκάλεσε σε όλους μας οι απερίσκεπτες πράξεις του 16χρονου γιού μας, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα.

Τόσο εγώ όσο και ο γιός μου και ολόκληρη η οικογένεια μας μέσω σας, τις ειλικρινείς απολογίες σε όσους , δικαιολογημένα, ένιωσαν λύπη, θυμό και απογοήτευση από τις συγκεκριμένες πράξεις.

Είναι θερμή παράκληση μας όπως διαβάσετε την απολογία μας ιδιαίτερα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ήταν μια επιπολαιότητα που έγινε από ένα έφηβο κάτω από υπερβολική συναισθηματική φόρτωση.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι , το θετικό κλίμα συνεννόησης και φιλίας που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μην διαταραχτεί ανεπανόρθωτα. Σας επαναλαμβάνω ότι ο γιός μου αναγνώρισε το λάθος και μετάνιωσε γι΄ αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα επαναληφθεί».

Την επιστολή της οικογένειας έδωσε στη δημοσιότητα του Τουρκοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ, όπως σημειώνουν ελληνοκυπριακά ΜΜΕ ήδη έχει ξεκινήσει, μέσω του ΟΗΕ, η διαδικασία επιστροφής της σημαίας στα κατεχόμενα.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.