16 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Αύξηση 14% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, που ανήλθε σε €519,4 εκ., και βελτίωση του καθαρού αποτελέσματος μετά από φόρους, το οποίο διαμορφώθηκε σε ζημίες ύψους €13,0 εκ. από €13,8 εκ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2018, μετά και την πρώτη εφαρμογή του λογιστικού προτύπου IFRS 16, ανακοίνωσε για το α' εξάμηνο του 2019 η Aegean.

Tags:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Tην πιθανότητα χρηματιστηριακής διάθεσης της συμμετοχής του στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. έχει αξιολογήσει, μεταξύ άλλων, το ΤΑΙΠΕΔ, όπως διευκρινίζει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση μετά από δημοσιεύματα που είδαν κατά τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη διάθεση μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.

Tags:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της αμερικανικής εταιρείας Mohegan Gaming & Entertainment στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία, που συμμετείχε με ένα μεγάλο περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο, είναι παγκόσμια ηγέτιδα στο χώρο ανάπτυξης ακινήτων και λειτουργίας συγκροτημάτων που παρέχουν βέλτιστες λύσεις ψυχαγωγίας και ολοκληρωμένης ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Tags:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
H μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της βρετανικής εταιρίας ξεκίνησε χθες, συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται στις 27/9. Η ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων σημαίνει ταλαιπωρία για δεκάδες χιλιάδες επιβάτες.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Η Τράπεζα Πειραιώς θα συμμετάσχει στο Ταμείο Υποδομών (Infrastructure Fund of Funds – InfraFoF), το οποίο δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με σκοπό να κινητοποιήσει επενδύσεις σε υποδομές συνολικού ύψους €650 εκατ. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η δεύτερη Ελληνική τράπεζα που θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία αυτή.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Τη λύση Cloud ERP της SoftOne, μέλους του Ομίλου Εταιρειών Olympia, επέλεξε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της λειτουργίας της η COCO-MAT, διεθνώς καταξιωμένη εταιρεία παραγωγής πρωτοποριακών προϊόντων και επίπλων για το σπίτι, από φυσικά υλικά.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Η εταιρία Public (Retailworld Α.Ε.), μέλος του Ομίλου Olympia, ανακοινώνει ότι η κα. Κατερίνα Μαντζώρου, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού. Η κα. Μαντζώρου είναι στέλεχος με πολύχρονη εμπειρία και μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση Head of Global HR Operations UCC, στη διεθνή εταιρεία πληροφορικής, Atos. Σε αυτά τα 20 χρόνια εμπειρίας έχει διαγράψει μια άκρως επιτυχημένη πορεία σε πολυεθνικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της First Data & Toyota Hellas.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Πρόγραμμα επιβράβευσης των ενήμερων πελατών στεγαστικών δανείων, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, ανταμείβοντας την προσπάθεια του ελληνικού νοικοκυριού, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, για την ομαλή εξυπηρέτηση των δανειακών του υποχρεώσεων.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup που δημοσιεύονται σήμερα, οι εργοδότες στην Ελλάδα καταγράφουν σταθερές προθέσεις προσλήψεων για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο. Με το 20% των εργοδοτών να προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 8% να προβλέπει μείωση και το 70% να μην αναμένει κάποια αλλαγή, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο +18%. Τα σχέδια προσλήψεων παραμένουν σχετικά σταθερά σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο αλλά και το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Σε σειρά ενεργειών για τη διευκόλυνση των πελατών της για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρέχει ο νέος νόμος 4605 για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προχωρεί η Eurobank.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Τόνωση ρευστότητας σε δύο στάδια από την τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων χρεών άνω του 1,5 δις. ευρώ προγραμματίζει η ΔΕΗ, με την πρώτη φάση να προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα ή ακόμη και το Νοέμβριο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Γράφει ο Νίκος Υποφάντης. Βασίλης και Νέλη Κάτσου μέσα σε 25 χρόνια κατάφεραν να φέρουν μια ελληνική φαρμακοβιομηχανία, την Pharmathen, στην κορυφή της Ευρώπης. Ο μεγαλύτερος ερευνητικός φορέας της χώρας με 1100 εργαζόμενους και κύκλο εργασιών 200 εκατομμύρια ευρώ και παρουσία εξαγωγών σε 6 ηπείρους.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Τη μετατροπή λιγνιτικών ομάδων της Δυτικής Μακεδονίας σε κέντρα αποθήκευσης ενέργειας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια, προτείνει η Παγκόσμια Τράπεζα για τη μεγαλιγνιτική εποχή.

Ροή Ειδήσεων

Meaculpa.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού. Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

NEWSLETTER

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε τα σημαντικότερα νέα μας!