BREAKING NEWS

Την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών ύστερα από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια σχετικού αιτήματος της ίδιας της εταιρείας. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις τεράστιες απώλειες των τελευταίων ημερών.

Η Aegean το πρώτο τρίμηνο του 2018 αύξησε τα έσοδα της, ενώ κατάφερε να μειώσει τις ζημιές της. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το πρώτο τρίμηνο τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου ανήλθαν στα 165,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, καθώς η επιβατική κίνηση ενισχύθηκε κατά 12% στα 2,4 εκατ. επιβάτες. 

Η MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ανακοίνωσε ότι την 19/5/2018 έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς της HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L. (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC CAPITAL PARTNERS) για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ «ΥΓΕΙΑ» ΑΕ που ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215.189.466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ.

Τα επενδυτικά σχήματα που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση των διαγωνισμών για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και της μαρίνας Αλίμου προέπελεξε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. 

Tα επτά επενδυτικά σχήματα πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού για την Εγνατία Οδό είναι:

Μετά τα αρχικά της αιτήματα για τη διενέργεια ανεξάρτητου ελέγχου από διεθνή ελεγκτικό οίκο και την αξιολόγηση του ορκωτού της εισηγμένης από την ΕΛΤΕ, η Ανεξάρτητη Αρχή κλιμακώνει την παρέμβαση της, ζητώντας στοιχεία για το ταμείο της εταιρίας.

Τη δημοσιοποίηση αναλυτικών στοιχείων των τραπεζικών λογαριασμών, όπου απεικονίζονται τα διαθέσιμα κεφάλαια της εταιρίας Folli Follie και των θυγατρικών της έχει ζητήσει, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τα Public, μέλος του Ομίλου Olympia, παρουσίασαν σήμερα τη νέα τους επιχειρηματική πρωτοβουλία, τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού Marketplace που αλλάζει τα δεδομένα στον χάρτη του ηλεκτρονικού εμπορίου, στην Ελλάδα.

Τα Public, η μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα καταστημάτων τεχνολογίας & ψυχαγωγίας, σε Ελλάδα και Κύπρο, με μία επένδυση ύψους 1 εκ. ευρώ σε κορυφαία παγκοσμίως πλατφόρμα Marketplace, μετασχηματίζουν το public.gr, τον απόλυτο  e-commerce προορισμό, σε ένα τεράστιο online mall που φιλοξενεί μικρά και μεγάλα, ελληνικά καταστήματα.

Στην ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young ανέθεσε η Folli-Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική & Τεχνική Εταιρεία τον επανέλεγχο των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών της καταστάσεων για την χρήση 2017, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, ανά άνεργο-πρώην εργαζόμενο της εταιρείας με την επωνυμία "Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων", με τον διακριτικό τίτλο Mega Channel, ενέκριναν με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Αν και με τη χθεσινή σύντομη ανακοίνωσή της η Fosun είχε κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της για το τι σχεδιάζει να πράξει, σήμερα έδωσε ξεκάθαρη στήριξη στη Folli Follie, αυξάνοντας τη συμμετοχή της σε αυτή. 

Σε χρηματιστηριακή της ανακοίνωση η Folli Follie αναφέρει ότι έλαβε σήμερα ενημέρωση πως η κινεζική Fosun International Limited, μεγαλύτερος μέτοχός της, αύξησε το μερίδιό του στην εταιρεία από 13,886% στο 15,007%.

Με ένα ακόμη limit down συνεχίζει σήμερα η μετοχή της Folli Follie, δεχόμενη ένα πρωτοφανές κύμα πωλήσεων εξαιτίας της αμφισβήτησης των λογιστικών της στοιχείων από το Quintessential. Από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης η μετοχή έχει κλειδώσει στο -29,98% και στα 7,52%, μετά και το -29,99%.  

Η DHL Express, ο παγκόσμιος ηγέτης των ταχυμεταφορών και logistics, συμπληρώνει 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα, με στόχο την συνεχή επένδυση σε νέες προηγμένες υπηρεσίες, οι οποίες στηρίζουν την παγκόσμια ανάπτυξη που παρατηρείται στο χώρο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης μεταξύ της ΔΕΠΑ Α.Ε., της Βουλγαρικής Bulgarian Energy Holding EAD (ΒΕΗ) και της GASTRADE Α.Ε., ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Δημήτρης Τζώρτζης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της GASTRADE κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, ολοκλήρωσαν χθες στην Αθήνα συμφωνία για τη μελλοντική δέσμευση δυναμικότητας από πλευράς ΔΕΠΑ στο Έργο Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος «Τερματικό ΥΦΑ Βορείου Ελλάδας» που αναπτύσσει η GASTRADE στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης καθώς και για τη συμμετοχή της στο σχετικό market test που θα διενεργηθεί στους επόμενους μήνες.

Αυξημένα στα €41,1 εκατ. ήταν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Μυτιληναίος στα α' τρίμηνο του 2018, έναντι €37,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017, καταγράφοντας αύξηση 10,3%. Τα αντίστοιχα τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα €0,288 έναντι €0,261.

Σε ενοποιημένη βάση και σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 προσαρμοσμένο (proforma) για λόγους συγκρισιμότητας, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα €360,7 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 10,0%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκαν στα €76,9 εκατ. έναντι €73,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 4,1%. 

Ένα νέο σύννεφο εμφανίστηκε στον ουρανό της Ιταλίας και προσγειώθηκε στο Τορίνο. Πρόκειται για ένα σύννεφο 30.000 τετραγωνικών μέτρων, με την ονομασία Nuvola (σύννεφο στα ιταλικά), που παράγει ιδέες και έργο, φαγητό και πολιτισμό. Το “Nuvola” ανοίγει τις πύλες του στον κόσμο και διαθέτει το ξεχωριστό άρωμα του ιταλικού καφέ, καθώς και εκείνη την ιδιότητα που έχουν συνήθως τα σύννεφα να εξάπτουν τη φαντασία μας και να μας αναγκάζουν να αγναντεύουμε. Τις περισσότερες από 90 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Το μέλλον. 

Λάθος σε μία πληρωμή ρουτίνας έκανε τον περασμένο μήνα η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, όταν έστειλε 28 δισ. ευρώ σε χρηματιστήριο, στο πλαίσιο των καθημερινών συναλλαγών της σε παράγωγα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

Το λάθος ανακαλύφθηκε γρήγορα και δεν υπήρξε κάποια οικονομική ζημιά. Η λανθασμένη μεταβίβαση συνέβη περίπου μία εβδομάδα πριν το Πάσχα, όταν η Deutsche έκανε μία καθημερινή προσαρμογή ενεχύρων, δήλωσε η πηγή. Το ποσό, που ξεπερνούσε κατά πολύ αυτό που έπρεπε να εμφανισθεί, κατέληξε σε λογαριασμό του γραφείου συμψηφισμών του γερμανικού χρηματιστηρίου Eurex.  

Ροή Ειδήσεων

Δημοφιλή