Τρίτη 28.01.2020

Άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης - Τι ζημιές προκλήθηκαν από τον κεραυνό

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα λειτουργήσει σήμερα έως τις 20.00.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης είχε κλείσει λόγω του έκτακτου δελτίου της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), που έκανε λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Αθήνας.

Σημειώνεται πως ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης άνοιξε κανονικά σήμερα, Πέμπτη, για το κοινό, ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας έκλεισε λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι.

Σε νεότερη επικοινωνία με την ΕΜΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και εφόσον δεν εκδηλώθηκαν τέτοια φαινόμενα αποφασίστηκε να ανοίξει εκ νέου ο αρχαιολογικός χώρος για τους επισκέπτες.

Λόγω της κακοκαιρίας, ένας κεραυνός «χτύπησε» την Ακρόπολη το μεσημέρι της Τετάρτης, τραυματίζοντας 4 άτομα.

Οι φωτογραφίες δόθηκαν στην δημοσιότητα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού από τον κεραυνό δεν υπέστησαν ζημιές τα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

 Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ο κεραυνός προκάλεσε αρκετές ζημιές, όχι όμως στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Από τον κεραυνό επίσης τραυματίστηκαν και 4 άτομα, δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστες.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.