Δευτέρα 01.06.2020

Στο εδώλιο ο Α. Μαρτίνης για το Ερρίκος Ντινάν

Σήμερα, θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Ανδρέας Μαρτίνης, η σύζυγος του και ένας επιχειρηματίας για το ποσό του 3,1 εκατομμυρίου γερμανικών φράγκων που έφθασε στους λογαριασμούς του πρώην ισχυρού άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το ποσό δόθηκε από την εταιρία Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια του νοσοκομείου  (σ.σ σε ξενοδοχειακό και νοσοκομειακό εξοπλισμό) όπως και έγινε.

Η επίμαχη δικογραφία οδήγησε τον Ανδρέα Μαρτίνη στη φυλακή, ωστόσο στη συνέχεια, αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.

O Ανδρέας Μαρτίνης παραπέμπεται και σε άλλη δίκη για το αδίκημα της απιστίας. Η υπόθεση αφορά τα δωρεάν νοσήλια που ενέκρινε ο ίδιος, σε επιφανή πρόσωπα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, όταν ήταν στο τιμόνι του θεραπευτηρίου.

Πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την κατηγορία ελάμβαναν γενναίες εκπτώσεις-εάν και δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα-κατά την διάρκεια της περιόδου 2007-2010. Αυτή η πρακτική ζημίωσε όπως αναφέρεται στο βούλευμα το νοσοκομείο με το ποσό του 1.741.242 ευρώ. Πρόκειται για 51 περιπτώσεις ασθενών, από μία λίστα 8.000, με τους εισαγγελείς και τους ανακριτές να επικεντρώνονται στα πιο μεγάλα ποσά των εκπτώσεων, δηλαδή από τις 3.000 ευρώ και πάνω.

Το συνολικό ποσό των 51 επίδικων νοσηλίων, φτάνει τα 2.650.662 ευρώ, εκ των οποίων το Ερρίκος Ντυνάν εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.