Κυριακή 19.01.2020

Έτσι στήθηκε η επιχείρηση "αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας" από Κοτζιά, ΕΡΤ, ΕΦΣΥΝ και Σία

Τον ισχυρισμό περί "αναγνώρισης της ‘’μακεδονικής γλώσσας’’ από το 1977", που κακώς αποδίδεται στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, διέψευσε την Κυριακή 3 Ιουνίου μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Γιώργος Μπαμπινιώτης. Κι όμως, το "κόλπο" εξυφαίνεται από την κυβέρνηση και τους κολαούζους της έξι μήνες τώρα.

"Το μόνο θέμα που συζητήθηκε σε εκείνη τη διάσκεψη του ΟΗΕ ήταν ο μεταγραμματισμός τοπωνυμίων με λατινικούς χαρακτήρες διαφόρων χωρών μεταξύ των οποίων και των Σκοπίων" εξήγησε σήμερα ο κ. Μπαμπινιώτης. "Δεν ετέθη ποτέ θέμα αναγνώρισης της γλώσσας των Σκοπίων ως ‘’μακεδονικής’’" πρόσθεσε.

"Το 1977 στο πλαίσιο συνεδρίου του ΟΗΕ η Ελλάδα αναγνώρισε τη ‘’μακεδονική γλώσσα’’" είχε σημειώσει νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση παλεύει για να αναγνωριστεί αυτή ως σλαβική γλώσσα. Δήλωσε δε, πως υπήρξε σχετική συμφωνία του Τίτο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στην πραγματικότητα, ο κος Κουρουμπλής απλά έκανε χρήση ενός προπαγανδιστικού εργαλείου που το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ στήνει από την αρχή της χρονιάς

Πώς στήθηκε η μηχανή της προπαγάνδας

Είναι αλήθεια, ότι μέρος των ιστορικών λαθών και παραλείψεων που οδήγησαν στο σημερινό πρόβλημα βαρύνουν τον αείμνηστο "εθνάρχη". Επί των ημερών του, ειδικά την περίοδο της πρώτης του πρωθυπουργίας στα τέλη της δεκαετίας του '50 και στις αρχές του '60, είναι που ανεμπόδιστα σφυρηλατήθηκε η απάτη της σλαβομακεδονικής ταυτότητας στη σύγχρονη μορφή της.

Εντούτοις, η συγκυρία στην οποία αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας αφορά σε γεγονότα του 1977, όταν κατά την Τρίτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση Γεωγραφικών Ονομάτων, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, έγινε όντως επίσημη αναφορά στο "μακεδονικό κυριλλικό αλφάβητο", δηλαδή στο αλφάβητο που χρησιμοποιείται στην ΠΓΔΜ (το αλφάβητο δεν μεταφράζεται σε γλώσσα, αλλά αυτό είναι "ψιλά γράμματα" για τους σεφ και τους σερβιτόρους του σανού).

Το ιστορικό περιστατικό ήρθε πρόσφατα και καθόλου αθώα στο φως, όταν στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου ένα "μπουκέτο" μέσων της πληρωμένης κυβερνητικής προπαγάνδας έσπευσαν να μας βομβαρδίσουν με δημοσιεύματα για το πώς η Ελλάδα το 1977 δήθεν αναγνώρισε τη "μακεδονική γλώσσα". Είχε προηγηθεί συνέντευξη Κοτζιά στη ναυαρχίδα των ψεμάτων, ΕΡΤ, στις 29 Ιανουαρίου 2018, όταν και "ήρθαν στο φως" τα έγγραφα με τα οποία υποτίθεται ότι τεκμηριώνεται ο ισχυρισμός.

Αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά στο ποιοι προσπαθούν να μας ταΐσουν τέτοια χυδαία ψέματα για να διευκολύνουν την κυβέρνηση της νεομνημονιακής αριστεράς στην προσπάθειά της να ολοκληρώσει την προδοσία που οι πολιτικοί της πρόγονοι επιχείρησαν κατά τον εμφύλιο: ΕΦΣΥΝ (που έβγαλε και τη "μήτρα" των σχετικών δημοσιευμάτων στις 31 Ιανουαρίου), Documento, altsantiri, μερικά μόνο από τα καλοπληρωμένα μέσα της επιχείρησης "δώστε τη Μακεδονία".

Είναι λάθος, λοιπόν, να παρουσιάζεται το τελευταίο αυτό επεισόδιο ως μια αψιμαχία μεταξύ των κυρίων Μπαμπινιώτη και Κουρουμπλή. Ναι, ο ευπατρίδης γλωσσολόγος και ψυχή της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας ξεκαθαρίζει προτάσσοντας το βάρος του ονόματός του την αλήθεια, αλλά το πράγμα πηγαίνει βαθύτερα από μια αποστροφή του λόγου του Υπουργού Ναυτιλίας.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την μανία ενός συστήματος εξουσιολάγνων διεθνιστών που για να υπηρετήσουν τους προστάτες τους θα σκαρφιστούν το παν ώστε να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία του αντιπάλου. Δεν χρειάζεται φιλολογική εξειδίκευση για να αντιληφθεί κανείς ότι η λέξη που περιγράφει αυτή τη συμπεριφορά είναι "προδοσία".

Σε μία ευνομούμενη χώρα θα έπρεπε να εκκρεμούν τώρα η παραπομπή και η δίκη των υπευθύνων, που σαμποτάρουν εσκεμμένα μιαν εθνική διαπραγμάτευση για να εξυπηρετήσουν ιδεολογικές εμμονές και προσωπικά συμφέροντα.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών προτίμησε να πιστέψει ότι δεν θα πλήρωνε ΕΝΦΙΑ διότι αυτό έταξε ένα τσούρμο κουτσαβάκηδων που το έπαιξαν πατριώτες. Έτσι, τώρα τον τόπο κυβερνούν υπηρέτες άλλων αφεντάδων.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.