Κυριακή 19.01.2020

Σε έξαρση οι κρυφές κάμερες στα AirBNB - Τρόμος για τους υποψήφιους ενοικιαστές

Σε έξαρση φαίνεται πως είναι το φαινόμενο τοποθέτησης κρυφών καμερών σε Airbnb.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες υπήρξε καταγγελία φοιτήτριας για τοποθέτηση κρυφής κάμερες σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, στη μηνυτήρια αναφορά η φοιτήτρια αναφέρει ότι εντόπισε μία συσκευή λευκού χρώματος που βρισκόταν μέσα στην κρεβατοκάμαρα της και ήταν τοποθετημένη στη γωνία του ταβανιού η οποία προσφέρει πανοραμική θέα, εστιασμένη προς το κρεβάτι. Μέσα στη συσκευή ισχυρίζεται ότι αναβόσβηνε ένα κόκκινο λαμπάκι που της προκάλεσε υποψίες.

Ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε ότι όντως υπήρχε κάμερα, καθώς ήταν αναγκαία επειδή πριν από την ενοικίαση στην κοπέλα, στον χώρο φιλοξενείτο υπέργηρο άτομο, η οποία όμως δεν λειτουργούσε.

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται μετά από εισαγγελική παραγγελία για να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας από την πλευρά της φοιτήτριας.

Βέβαια, το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό, καθώς παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 2.500 καταγγελίες, ενώ σε σχετική έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ σε σύνολο 2.000 ατόμων, το 58% δήλωσε ότι φοβάται μήπως υπάρχουν κρυφές κάμερες στα σπίτια που νοικιάζουν, ενώ το 11% αποκάλυψε ότι έχει εντοπίσει κρυφή κάμερα.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.