Τρίτη 25.02.2020

Η Ford προειδοποιεί τον οδηγό για τους κινδύνους που θα συναντήσει στην πορεία του

Το Local Hazard Information της Ford προειδοποιεί για κινδύνους που ενδεχομένως να συναντήσει ο οδηγός στην διαδρομή του. 

Η καινοτομία του LHI έγκειται στο ότι λειτουργεί αυτόνομα, καθώς ενεργοποιείται μέσω σημάτων που λαμβάνει το αυτοκίνητο από προπορευόμενα οχήματα με την αρωγή των κατάλληλων αισθητήρων. Το πρωτοποριακό σύστημα της Ford βασίζεται σε μία κεντρική cloud πλατφόρμα, από την οποία επωφελούνται όλα τα οχήματα που είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο, ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Μέσω των προειδοποιήσεων επικίνδυνων καταστάσεων που παρέχει στους οδηγούς, το Local Hazard Information αυξάνει εν γένει την οδική ασφάλεια για όλους τους χρήστες του δρόμου.

Το Local Hazard Information (LHI) αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα εξέλιξης στο δρόμο για μία συνδεδεμένη υποδομή μεταφορών, βοηθώντας τους οδηγούς να προετοιμάζονται και πιθανόν να αποφεύγουν τις δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο. Όταν οι οδηγοί που προηγούνται συναντήσουν ξαφνικά μποτιλιάρισμα ή κάποιο ατύχημα, ο οδηγός που ακολουθεί – και πιθανόν δεν έχει ορατότητα – λαμβάνει τη σχετική προειδοποίηση, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να βρει εφαρμογή σε πολλά ακόμα οδηγικά και καιρικά σενάρια - από ισχυρή χαλαζόπτωση και ξαφνική πλημμύρα, έως και κατολίσθηση.

Το έναυσμα για την ενεργοποίηση του συστήματος LHI δίδεται από κάποιες λειτουργίες των προπορευόμενων οχημάτων, όπως είναι για παράδειγμα η ενεργοποίηση των αερόσακων, των αλάρμ ή των καθαριστήρων. Μέχρι σήμερα, τα προηγούμενα συστήματα ειδοποίησης για κυκλοφοριακά συμβάντα βασίζονταν στην εισαγωγή πληροφοριών από τους ίδιους οδηγούς. Σε αντίθεση, το Local Hazard Information (LHI) της Ford έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς να χρειάζεται αλληλεπίδραση του οδηγού, προκειμένου να δημιουργήσει τις πληροφορίες και να εκδώσει τις σχετικές προειδοποιήσεις.

 

Κάθε εφοδιασμένο με το σύστημα  LHI όχημα παρέχει αυτόματα ενημερώσεις μέσω μιας ασφαλούς σύνδεσης σε “cloud” χρησιμοποιώντας το μόντεμ FordPass Connect. Η HERE Technologies, εταίρος της Ford σε θέματα τεχνολογίας, διαχειρίζεται την κεντρική πλατφόρμα του “cloud” η οποία συγκεντρώνει πληροφορίες από οχήματα διαφορετικών κατασκευαστών, βάσει μιας διεταιρικής συμφωνίας. Όσο περισσότερα αυτοκίνητα είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο, τόσο μεγαλύτερη είναι η αποδοτικότητα του συστήματος.

Προσεχώς το πρωτοποριακό αυτό σύστημα θα διατίθεται και με άλλα μοντέλα της Ford.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.