Δευτέρα 17.02.2020

Ferrari - Το ισχυρότερο εμπορικό σήμα στον πλανήτη και το 2020

Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ανακοινώθηκε το ισχυρότερο εμπορικό σήμα στο πλανήτη.
Αυτό δεν είναι ούτε η Coca Cola ούτε η Apple, αλλά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χρίστηκε μια ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.
 
Ο λόγος φυσικά για την Ferrari.
 
Η βράβευση αυτή έγινε από τη διεθνή ανεξάρτητη εταιρεία αποτίμησης σημάτων και εταιρικής στρατηγικής, Brand Finance, η οποία βαθμολόγησε την ιταλική μάρκα κατασκευής αυτοκινήτων με 94,1 στα 100. Έτσι η Ferrari αναδείχτηκε πρώτη, καθώς ξεπέρασε και τις 12 υπόλοιπες εταιρείες που έλαβαν την κορυφαία βαθμολογία AAA +,
υπολογίζοντας την αξία της μάρκας Ferrari σε 9,1 δισεκατομμύρια δολάρια με ετήσια αύξηση 9%, ενισχυμένη από τις θετικές πωλήσεις και τη συνολική ισχύ της επωνυμίας. Στη δεύτερη θέση της λίστας με τις 500 κορυφαίες εταιρείες (Brand Finance Global 500) βρέθηκε η Disney και στην τρίτη θέση η κινεζική WeChat.
 
Η εταιρεία Brand Finance, εταιρεία αποτίμησης σημάτων και εταιρικής στρατηγικής, ορίζει την ισχύ των σημάτων βάσει παραμέτρων. Στις παραμέτρους εντάσσονται οι επενδύσεις της εταιρείας στην προώθηση και εμπορία, οι κοινωνικοί εταίροι της και οι επιδόσεις της (κέρδη, πωλήσεις).   
 
 
 
 
 
 
 
 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.