Δευτέρα 17.02.2020

Citroen: Ελκυστικό Coupe SUV ο αντικαταστάτης του C4 Cactus - Δοκιμές εξέλιξης για την ηλεκτρική έκδοση

Γράφει ο Νίκος Μιχαλόπουλος
 
Για πρώτη φορά εντοπίστηκε να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης ένα αμιγώς ηλεκτρικό Coupe-SUV πρωτότυπο της Citroen, το οποίο φέρεται ως ο αντικαταστάτης του γερασμένου C4 Cactus.
Ειδικότερα αυτά τα πρώτα πλάνα προϊδεάζουν για τον αντικατάσταση του γερασμένου compact SUV Citroen C4 Cactus, το οποίο θα παρουσιαστεί μαζί με τον επερχόμενο διάδοχο του hatchback Citroen C4 για την γκάμα της γαλλικής μάρκας. Το ολοκαίνουργιο μοντέλο έχει σχεδιαστεί από λευκό χαρτί μεταμορφώνοντας το σε ένα coupe-SUV υιοθετώντας την τελευταία τεχνολογία της PSA τόσο σε θερμικούς όσο και σε ηλεκτρικούς κινητήρες.
 
 
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ενδεχομένως θα πάρουμε μία πρώτη γεύση στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης καθώς θα το δούμε σε μορφή πρωτότυπου, προτού βγει στην αγορά στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021. Το ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι ένας άμεσος ανταγωνιστής για το επερχόμενο SUV Volkswagen ID.4, ενώ οι συμβατικά παραλλαγές θα λειτουργήσουν ως εναλλακτικές λύσεις για το Audi Q3 Sportback και την BMW X2.
 
Demo 2 (column)
 
Στην σχεδίαση, ο διάδοχος του C4 Cactus εγκαταλείπει το συμβατικό σχήμα των πέντε θυρών του τρέχοντος μοντέλου, επιλέγοντας ένα εμπνευσμένο στυλ με κλίση της πίσω οροφής και ελαφρώς μεγαλύτερο καπό, δίνοντας μια Coupe αίσθηση στο αμάξωμα. Ορισμένα στοιχεία του σχεδιασμού θα διατηρηθούν, όπως οι χαμηλά τοποθετημένοι προβολείς όπως φαίνεται στη στενή γρίλια του μουλαριού.
 
 
Αναμένουμε ότι ο αντικαταστάτης του C4 Cactus θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMP της PSA, όπως στο τελευταίο Peugeot 2008, που σημαίνει ότι οι αγοραστές θα έχουν την επιλογή ανάμεσα στον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων, τον τετρακύλινδρο πετρελαίου των 1,5 λίτρων κινητήρες, καθώς και τον ηλεκτροκινητήρα των 134 bhp που γνωρίσαμε στο νέο e-2008.
 
 
Το αυτοκίνητο στις κατασκοπευτικές εικόνες χρησιμοποιεί τον τελευταίο κινητήρα, όπως μπορούμε να αντιληφθούμε από το προειδοποιητικό αυτοκόλλητο ηλεκτρικών δοκιμών στο πίσω παράθυρο του SUV. Το αυτοκίνητο παραγωγής αναμένεται να υιοθετήσει την ίδια μπαταρία των 50kWh με το Peugeot e-2008 και να προσφέρει μία εμβέλεια περίπου 320 χιλιομέτρων.
 
 
Χρησιμοποιώντας την ίδια αρχιτεκτονική της CMP όπως και το 2008, ο αντικαταστάτης του C4 Cactus της Citroen θα αναβαθμιστεί τεχνολογικά. Αναμένουμε ότι θα χρησιμοποιήσει παρόμοιο σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 10 ιντσών, όπως η Peugeot, καθώς και τον ίδιο ψηφιακό πίνακα οργάνων.

 
 
 
 
 
 
 
 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.