Τετάρτη 01.04.2020

VW I.D Ruggdzz: Ο ηλεκτρικός αντίπαλος στα σκληροτράχηλα Off-Roads;

Γράφει ο Νίκος Μιχαλόπουλος
 
Η Volkswagen όπως έχουμε δει περνάει στην ηλεκτρική εποχή με πολύ φιλόδοξα σχέδια, δίνοντας μεγάλη έμφαση στα SUV, αλλά μετά το οριστικό τέλος του «σκαθαριού» δεν έχει κάποιο “Icon” μοντέλο στην γκάμα της ώστε να δημιουργήσει μια νέα μόδα.
 
Για το γνωστό και πιο αντιπροσωπευτικό μοντέλο της το «κατσαριδάκι» έπεσαν οι τίτλοι τέλους, όπως ακριβώς και με το Scirocco, ενώ το Golf είναι πιστό στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Έτσι λοιπόν η γερμανική εταιρεία είναι έτοιμη να δημιουργήσει το νέο της “icon” από λευκό χαρτί και θα πρεσβεύει την εποχή της ηλεκτροκίνησης.
 
Το άλλοτε αυτοκίνητο του λαού έχει φιλόδοξα σχέδια και θέλει να αμφισβητήσει την κυριαρχία των σκληροτράχηλων Mercedes G Class, Land Rover Defender και Jeep Wrangler με ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Το I.D Ruggdzz όπως πιθανότατα θα ονομαστεί, θα διαφέρει σημαντικά από την υπόλοιπη οικογένεια I.D. Το νέο γερμανικό ηλεκτρικό SUV, θα το δούμε με πενταθέσια και επταθέσια διάταξη καθισμάτων, αποκλειστικά με κίνηση και στους 4 τροχούς, αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τα υπόλοιπα SUV, Off - Road Look με εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες και ο κύριος στόχος του θα είναι οι αγορές της Βορείου Αμερικής και της Κίνας.
 
Οι δυο ηλεκτροκινητήρες (ένας για κάθε άξονα) θα αποδίδουν μαζί 302 ίππους ενώ η ηλεκτρική του αυτονομία υπολογίζεται στα 500 χιλιόμετρα (ακριβώς όπως θα δούμε σύντομα στο πιο πιο συμβατικό I.D 4 Crozz).
 
Το νέο I.D Ruggdzz θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου και θα το δούμε εντός του 2023.
 
 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.