Τετάρτη 27.05.2020

Νέο Renault Kadjar το 2021 με νέα σχεδιαστική φιλοσοφία και Plug-in τεχνολογία

Γράφει ο Νίκος Μιχαλόπουλος

Η Renault εργάζεται εντατικά ώστε τους επόμενους μήνες να παρουσιάσει την δεύτερη γενιά του μικρομεσαίου της SUV Kadjar με επιρροές από το πρωτότυπο Morphoz, αλλάζοντας την σχεδιαστική της φιλοσοφία και υιοθετώντας ένα νέο Family Look που σταδιακά θα δούμε σε όλη της την γκάμα, είτε μέσω Facelifts, είτε με την παρουσίαση των νέων μοντέλων.

Η κατηγορία των μικρομεσαίων SUV μπορεί να θεωρηθεί η πλέον δημοφιλής και αναπτυσσόμενη σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο, επομένως ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και κάθε εταιρεία που θέλει να πρωταγωνιστεί πρέπει να έχει μία ολοκληρωμένη πρόταση. Η σημερινή γενιά του Kadjar, βασίζεται στο Nissan Qashqai με το οποίο έχει πολλές ομοιότητες, ιδίως στο πίσω μέρος με αποτέλεσμα να δημιουργεί μία σύγχυση στους αγοραστές και την όχι τόσο καλή εμπορική πορεία του αυτοκινήτου.

Θέλοντας να ξορκίσει αυτό το μειονέκτημα του μοντέλου, η Renault, παρόλο που το επερχόμενο Kadjar θα βασίζεται επίσης στην επόμενη γενιά του Qashqai, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης, θα υιοθετήσει μία διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία από το γιαπωνέζικο ξαδερφάκι του, δίνοντας του διαφορετική αισθητική καθιστώντας το μία ανεξάρτητη πρόταση.

Η Renault μας έδωσε μία πρώτη γεύση για την αισθητική του φέτος μέσω του πρωτότυπου Morphoz. Το νέο Kadjar εισάγει την νέα σχεδιαστική γλώσσα της Renault που θα την δούμε σε όλα τα επόμενα μοντέλα της.

Αν και πολλοί περίμεναν πως το νέο Kadjar θα ήταν ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρομεσαίο SUV, η Renault επιλέγει να το εφοδιάσει με την υβριδική Plug – in τεχνολογία E –Tech με την συνδυαστική απόδοση του ηλεκτρικού και του θερμικού κινητήρα να κυμαίνεται από 225 μέχρι 300 ίππους. Ωστόσο προκειμένου να κρατήσει την τιμή χαμηλά θα υπάρχει και νέος βενζινοκινητήρας με ήπιο υβριδικό σύστημα απόδοσης περίπου 160 ίππων και την τιμή να αρχίζει από τις 27.000 ευρώ.

Το εκτιμώμενο λανσάρισμα του νέου μοντέλου υπολογίζεται για το τέλος του 2021, εφόσον δεν υπάρξουν καθυστερήσεις με την παραγωγική διαδικασία, ελέω κορωνοϊού.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.