Τρίτη 14.07.2020

15.000 θέσεις εργασίας περικόπτει η Renault

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο προσεχές διάστημα αναμένεται να περικοπούν 4600 θέσεις εργασίας στη Γαλλία κι άλλες 10.000 παγκοσμίως. Στόχος η εξοικονόμηση 2 δις ευρώ την επόμενη τριετία.

Για τους 48.000 εργαζόμενους στα εργοστάσια της Renault στη Γαλλία έληξε σήμερα η από μήνες αγωνιώδης αναμονή. Με πρωινό δελτίο τύπου η διεύθυνση επιβεβαίωσε την περικοπή 4.600 θέσεων εργασίας στη Γαλλία και κάτι περισσότερο από 10.000 θέσεις παγκοσμίως.

Στο σύνολο των 180.000 εργαζόμενων παγκοσμίως πρόκειται για το 8% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση 2 δις ευρώ μέσα σε μια τριετία, η εξυγίανση, η αναδιάρθρωση και η επανειδίκευση των διαφόρων πόλων της εταιρείας. Η διεύθυνση στοχεύει επίσης στην «εσωτερική κινητικότητα» των εργαζομένων και στις εθελοντικές αποχωρήσεις ώστε να αποφευχθεί, ει δυνατόν το κλείσιμο εργοστασίων.

Η άλλοτε εταιρεία - φάρος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τις πέντε μάρκες (Alpine, Dacia, Lada et Samsung Motors) είχε αρχίσει να χωλαίνει πολύ πριν το ξέσπασμα της κρίσης του ιού.

Ήδη τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά μέσα σε δεκαετία, ανακοίνωσε τις πρώτες απώλειες. Ως διάγνωση θεωρήθηκε «μια πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα σε παγκόσμιο επίπεδο». Η κρίση του κορωνοϊού επιδείνωσε την κατάσταση.

Τα συνδικάτα που συνάντησαν χθες τον υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ μιλούν για «κοινωνική κατάρρευση» και περιμένουν την υπογραφή για έναn δανεισμό ύψους 5 δις ευρώ με εγγύηση του κράτος, κάτι που είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος Μακρόν και για την ώρα καθυστερεί.

Πηγή DW

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.