Τρίτη 02.06.2020

Δεύτερη πανευρωπαϊκή απεργία της Ryanair

Ιπτάμενοι συνοδοί και πιλότοι της Ryanair προχωρούν σήμερα σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ματαιώνονται περίπου 150 πτήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Άλλη μια μέρα ταλαιπωρίας για τους επιβάτες που προτιμούν τη χαμηλού κόστους ιρλανδική εταιρεία Ryanair. Συνδικάτα σε έξι ευρωπαϊκές χώρες κάλεσαν τους εργαζόμενους σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Στη Γερμανία συμμετέχουν οι πιλότοι της Ryanair που είναι μέλη της ένωσης πιλότων Cockpit και οι ιπτάμενοι συνοδοί που είναι οργανωμένοι στο συνδικάτο Verdi. Σχετικά με το πόσες ακριβώς πτήσεις ακυρώνονται οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες.

Στη Γερμανία ξεκινούν σήμερα σε διάφορα κρατίδια οι φθινοπωρινές σχολικές διακοπές, οι οποίες είναι δεκαπενθήμερες. Υπολογίζεται πάντως ότι θα ακυρωθούν γύρω στις 150 πτήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ωστόσο σήμερα το πρωί εκπρόσωπος του συνδικάτου Verdi δήλωσε ότι μόνο στη Γερμανία οι πτήσεις που αναμένεται να ακυρωθούν είναι γύρω στις 250 και συμπλήρωσε ότι αυτό είναι μεγάλη επιτυχία, δεδομένων των πιέσεων που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι εκ μέρους της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές. Για το θέμα τοποθετήθηκε χθες και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά τη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της Ryanair με την αρμόδια για την απασχόληση Επίτροπο Μαριάνε Τίσεν:

«Ο σεβασμός του νόμου δεν είναι κάτι το οποίο τίθεται υπό διαπραγμάτευση και η εφαρμογή του οποίου μπορεί να αναβληθεί για αργότερα. Καταναλωτές, εργαζόμενοι και επιχείρηση αναμένουν την εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων και αυτό ήταν και το αντικείμενο της συζήτησης με την αρμόδια Επίτροπο».

Το τελευταίο μεγάλο κύμα απεργιών σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο όταν η Ryanair έβγαλε από το πρόγραμμά της 400 με καθημερινές περίπου 2.400 συνδέσεις. Στη Γερμανία τότε είχαν ακυρωθεί 150 πτήσεις.

Συγκεντρώσεις εργαζομένων και εκπροσώπων των συνδικάτων έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στα αεροδρόμια του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης. Στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν εργαζόμενοι από την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Η Ryanair είναι η μεγαλύτερη εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη. Πετάει από και προς 215 αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη σε 37 χώρες και έχει 86 επιχειρησιακές βάσεις στην Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική. Η εταιρεία σύμφωνα με δικά της στοιχεία απασχολεί 14.500 εργαζόμενους. Το οικονομικό έτος 2017/2018 η επιχείρηση έκανε τζίρο 7,15 δισεκατομμύρια ευρώ και είχε κέρδος 1,45 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή DW

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.