Οικονόμου για Κουρουμπλή: Χαρακτηριστικό της τοξικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ

204

Στο περιστατικό στη Βουλή που οδήγησε στη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε το περιστατικό με τον κ. Κουρουμπλή «κηλίδα που τον βαραίνει» και τόνισε ότι αποκάλεσε δολοφόνους εκπροσώπους του ελληνικού λαού στο κοινοβούλιο και το ακόμη χειρότερο είναι ότι αρνήθηκε να ανακαλέσει ή να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο, αλλά αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου και είναι χαρακτηριστικό της τοξικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για την μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα, επανέλαβε ότι ποτέ μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης της δεν ήταν γνωστή στο Μαξίμου και στον Πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι όλα όσα αναφέρονται στη μελέτη είναι και γνωστά και αυτονόητα και μάλιστα ορισμένα εξ αυτών έχουν αναδειχθεί δημόσια κι από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Συμπλήρωσε πως ποτέ ο Πρωθυπουργός δεν ισχυρίστηκε ότι είναι το ίδιο να διασωληνώνεται κανείς εντός και εκτός ΜΕΘ, όπως του καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται από την αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ότι χαρακτηριστικό είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την Κυβέρνηση ότι δεν προσλαμβάνει 800 γιατρούς σε κρίσιμες ειδικότητες, την ώρα που αυτοί προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ.