Όχι στην έκδοση και του δεύτερου από τους 9 Τούρκους κουρδικής καταγωγής

286

«Όχι» στην έκδοση και του δεύτερου από τους 9 Τούρκους κουρδικής καταγωγής που είχε συλληφθεί λίγο πριν από την άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο είπε το Εφετείο της Αθήνας. 

Αρνητική πρόταση κατά της έκδοσής του έκανε και η εισαγγελέας Ουρανία Σταθέα, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να δικαστεί για αλλά αδικήματα από αυτά για τα οποία ζητείται .

Επίσης η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι τα νέα στοιχεία που είχε ζητήσει από την Τουρκία το συμβούλιο για να αποφανθεί είναι μια απλή περίληψη των προηγούμενων που είναι ελλιπή και αόριστα. 

«Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να λάβει χώρα η έκδοση του παρόντος κατηγορουμένου στις τουρκικές αρχές» τόνισε η κ. Σταθέα. 

Νωρίτερα πήρε το λόγο ο ίδιος ο 48χρονος που είπε: «Η Τουρκία με ζητάει επειδή ήμουν επαναστάτης και αγωνίζομαι εναντίον του φασιστικού συστήματος. Δεν μπορεί να προσκομίσει κάτι χειροπιαστό. Με ζητάει για πράξεις (σ.σ. ένοπλη επίθεση στον γενικό εισαγγελέα στην Τουρκία το 2015) ενώ εγώ ήμουν κρατούμενος στη Γερμανία». 

Ο 48χρονος οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή, καθώς κρατείται για αδικήματα και στην Ελλάδα (εκρηκτικά κλπ). Σύμφωνα με πληροφορίες ή Τουρκία έχει κάνει αίτημα έκδοσης και για έναν ακόμη από τους 9 (μια γυναίκα).

Η απόφαση της Δικαιοσύνης έρχεται σε μια ευαίσθητη συγκυρία μετά τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. 

Πηγή skai.gr