Ως ύποπτη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας καλείται να καταθέσει η Πισπιρίγκου

Εντολή των εισαγγελέων για κλήση της Πισπιρίγκου από το Ανθρωποκτονιών.

Ως ύποπτη για τους δύο θανάτους των μικρών παιδιών της Μαλένας και Ιριδας καλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την υποβολή των πορισμάτων των ιατροδικαστών.

Η εξέταση της στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας θα γίνει από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Τη σχετική εντολή για παροχή εξηγήσεων ως ύποπτη έδωσαν οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου που χειρίζονται τον σχετικό φάκελλο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που είναι προφυλακισμένη για τη δολοφονία του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας της 9χρονης Τζωρτζίνας πρόκειται να δώσει εξηγήσεις είτε με υπόμνημα είτε δια ζώσης για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, που αποδίδονται σε ασφυκτικούς θανάτους, δηλαδή σε πνίξιμο.

Η υπόθεση Πισπιρίγκου που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο ξεκίνησε να ερευνάται από τις αρχές του χρόνου, όταν και το τρίτο παιδάκι της οικογένειας κατέληξε, ενώ οι έρευνες σε σύντομο χρόνο απέδειξαν με στοιχεία, ότι η μάνα του ήταν εκείνη που το δολοφόνησε δίνοντας του την ουσία κεταμίνη.

Στη συνέχεια προφυλακίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν και για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών, Μαλένας και Ιριδας με αποτέλεσμα να πιστοποιηθεί ο θανατός τους και να κληθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου σε παροχή εξηγήσεων. Μετά από αυτό το στάδιο θα ακολουθήσει ποινική δίωξη σε βάρος της, και απαγγελία νέων κατηγοριών για δύο ακόμα ανθρωποκτονίες. Υπο την προϋπόθεση,ότι δεν πείσει τις εισαγγελικές αρχές και δεν μπορέσει να καταρρίψει τα ιατροδικαστικά δεδομένα που αναφέρουν πως τα δύο άτυχα παιδάκια πέθαναν από ασφυκτικό θάνατο.

Aλλωστε στη δικογραφία εκτός από τα ιατροδικαστικά ευρήματα υπάρχουν και περί τις πενήντα καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που αναφέρονται στους θανάτους των δύο παιδιών. Επίσης η ανάκριση για τον θανάτο της 9χρονης Τζωρτζίνας που φέρεται να δολοφονήθηκε από τη μητέρα της ολοκληρώθηκε με την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα να κλείνει το σχετικό φάκελο και να ακολουθήσουν οι περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες.