«Ούτε σπιθαμή φιλελευθερισμού κ. Ξυδάκη»

Μπογδάνος

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Προσοχή. Το πιο σημαντικό δεν είναι ότι ο κος Ξυδάκης μάς αποκάλεσε προ ημερών «κωλοδεξιούς» και «ΕΡΕ», αλλά ότι στο ίδιο απόσπασμα ισχυρίζεται πως ο φιλελευθερισμός είναι υπόθεση της αριστεράς ως δήθεν αποκλειστικά ζήτημα κοινωνικών δικαιωμάτων. Το πιο σημαντικό είναι πως ακούγεται ότι ο Μαρξ, ο εμπνευστής δηλαδή της «δικτατορίας του προλεταριάτου», ήταν ουσιαστικά φιλελεύθερος!

Και επειδή ο κος Ξυδάκης αν μη άλλο ξέρει πέντε γράμματα, ας γίνει αντιληπτό ότι τα πράγματα που εκστομίζει είναι πολύ σοβαρά, καθώς ο πρώην βουλευτής κάνει την εξής ρητή παραδοχή: Με όχημα τον δικαιωματισμό, οι σοσιαλιστές, οπαδοί κοινωνικών και οικονομικών θεωριών που απέδωσαν φριχτά ολοκληρωτικά καθεστώτα όπου εφαρμόστηκαν, επιχειρούν σήμερα ρεσάλτο στον φιλελευθερισμό.

Έτσι, οι μεταμοντέρνοι νεομαρξιστές, που μεταμφιέζονται τώρα σε «φιλελέδες» και προστάτες των antifa, των παρανόμως εισελθόντων μεταναστών, του πολεμικού Ισλάμ, και ενός δήθεν φεμινισμού και δικαιωματισμού που μόνο ως παρωδία μπορεί να ιδωθεί, απειλούν εν έτει 2021 την ελευθερία όσο την απειλούσαν και όταν ως πιο παραδοσιακοί μαρξιστές μάθαιναν στα γκούλαγκ τους ανθρώπους πώς να είναι “κομμουνιστικώς” ελεύθεροι.

Διότι η ελευθερία – ατομική, κοινωνική, αυτονοήτως και οικονομική – ουδεμία σχέση έχει με όσους είδαν τον λιμό στην Ουκρανία, τις σφαγές στην Πολωνία, τις εθνοκαθάρσεις στην ΕΣΣΔ, τα τανκς στη Βουδαπέστη και την Πράγα, ως “αυγά που πρέπει να σπάσουν για να γίνει η ομελέτα”. Η ελευθερία ουδεμία σχέση έχει με όσους έβλεπαν με “ενδιαφέρον” φρικώδη κοινωνικά πειράματα τύπου Μάο και Πολ Ποτ που “ξεκινούσαν από καλές προθέσεις με επίκεντρο τον Άνθρωπο”, ούτε με απολογητές τρομοκρατών. Σε κανέναν απ’ αυτούς δεν θα χαρίσουμε ούτε σπιθαμή φιλελευθερισμού.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 16/02/2021