Ουκρανία: Ο δήμαρχος Κιέβου ανακοίνωσε νέα απαγόρευση κυκλοφορίας από απόψε ως την Τετάρτη το πρωί

229

Ο δήμαρχος του Κιέβου , Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε σήμερα νέα «ενισχυμένη απαγόρευση κυκλοφορίας» στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει από τις 20:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) σήμερα ως τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης. Ο Κλίτσκο σημείωσε ότι τα καταστήματα, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων δεν θα ανοίξουν την Τρίτη. Τμήματα του Κιέβου έχουν δεχθεί επανειλημμένως πυρά από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Ζητώ από όλους να μένουν στα σπίτια τους – ή σε καταφύγια όταν ηχούν σειρήνες», πρόσθεσε ο δήμαρχος του Κιέβου.

Ρώσοι βομβάρδισαν εμπορικό κέντρο στο Κίεβο

Η νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Κίεβο ανακοινώθηκε λίγο μετά τον βομβαρδισμό εμπορικού κέντρου της καρδιάς της πρωτεύουσας που ως αποτέλεσμα είχε να χάσουν την ζωή τους 8 άνθρωποι.

Ολόκληρο το νότιο τμήμα του μεγάλου εμπορικού κέντρου καταστράφηκε, όπως και ιδιωτικό γυμναστήριο που βρισκόταν στον χώρο του πάρκινγκ, διαπίστωσε ο ρεπόρτερ. Πυροσβέστες και στρατιωτικοί έψαχναν τα συντρίμμια για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφεραν πως «εχθρικά πυρά» προκάλεσαν πυρκαγιά σε αρκετούς ορόφους του εμπορικού κέντρου στη συνοικία Ποντίλσκι.

Ουκρανία: Τουλάχιστον 902 άμαχοι νεκροί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Τουλάχιστον 902 άμαχοι σκοτώθηκαν και 1.459 τραυματίσθηκαν στην Ουκρανία, μέχρι τα μεσάνυκτα της 19ης Μαρτίου, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Οι περισσότερες απώλειες οφείλονται στους βομβαρδισμούς από το βαρύ πυροβολικό ή τα πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης, τους πυραύλους και τις αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία.

Η Ύπατη Αρμοστεία διευκρινίζει ότι θεωρείται ότι ο απολογισμός είναι σημαντικά βαρύτερος από την στιγμή που η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, η οποία διαθέτει μεγάλη ομάδα εποπτείας στην Ουκρανία, δεν έχει κατορθώσει να λάβει ή να επαληθεύσει πληροφορίες για απώλειες από πολλές σφοδρά πληγείσες ουκρανικές πόλεις, όπως είναι η Μαριούπολη.