Ουκρανία: Πολλαπλές εκρήξεις στο Κίεβο – Ένας νεκρός, ανησυχία για τις ενεργειακές υποδομές

Πολλαπλές εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις την Τετάρτη. Σύμφωνα με αξιωματούχους, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμα ένας τραυματίστηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Ο Βίταλι Κλίτσκο ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι «υποδομές της πόλης έχουν υποστεί ζημιές» και κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει στα καταφύγια. Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιθέσεις, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ποιοι στόχοι μπορεί να έχουν χτυπηθεί.

Η Ρωσία συνεχίζει να σφυροκοπά την Ουκρανία και τις ενεργειακές υποδομές της χώρας, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν το μαιευτήριο του νοσοκομείου Βολνιάνσκι στη Ζαπορίζια, στην ανατολική Ουκρανία, σκοτώνοντας ένα νεογέννητο βρέφος, ανέφερε σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης της Ζαπορίζια, Ολεξάντρ Σταρούχ.

«Τη νύχτα, οι εισβολείς εκτόξευσαν τεράστιες ρουκέτες στο μικρό μαιευτήριο του νοσοκομείου Βολνιάνσκι. Θλίψη κυριεύει τις καρδιές μας – ένα μωρό που μόλις γεννήθηκε, σκοτώθηκε», ανέφερε στο μήνυμά του κ. Σταρούχ.