Παγώνη: Τον Οκτώβριο το νέο εμβόλιο – Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε

Στην εκτίμηση ότι το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορονοϊό θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα τον Οκτώβριο προχώρησε η Ματίνα Παγώνη επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν είναι σαφή τα δεδομένα για τη διάρκεια προστασίας που προσφέρει.

Μιλώντας στο Mega, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εμβολιαστούμε ξανά: «αυτό το εμβόλιο, είναι για την όμικρον και ιδιαίτερα για τις υποπαραλλαγές 4 και 5. Αυτό το εμβόλιο θα σταματήσει την βαριά νόσηση και τους θανάτους που θα μπορεί να υπάρξουν σε άτομα, ιδιαίτερα, που έχουν υποκείμενα νοσήματα και κάνουν γρήγορα επιπλοκές» είπε και πρόσθεσε ότι : «Στον υπόλοιπο πληθυσμό, προλαβαίνει και ενισχύει τον οργανισμό με αντισώματα, ούτως ώστε εάν κάποιος νοσήσει να το περνάει τόσο απλά που να μην χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αυτός είναι ο ρόλος του επικαιροποιημένου. Όλα αυτά χρειάζονται τον χρόνο τους, και την κατάλληλη ενημέρωση προκειμένου να πειστεί ο κόσμος, να πάει να το κάνει»

Όπως είπε η κ. Παγώνη πρόκειται τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν λάβει ήδη την έγκριση από τον FDA. Εξήγησε ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι από 12 ετών και άνω και της Moderna, από 18 και άνω.