Παγωτό τσουρέκι

772

ΥΛΙΚΑ

*Για το παγωτό:

300 γρ. τσουρέκι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια + extra, για το σερβίρισμα

200 ml ζαχαρούχο γάλα

200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

35 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

¼ κ.γ. μαστίχα, θρυμματισμένη

¼ κ.γ. μαχλέπι, θρυμματισμένο

 

*Για το σιρόπι:

150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

150 ml νερό

Χυμό από μισό λεμόνι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το σιρόπι: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Αφού πάρουν βράση τα υλικά, αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2-3 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το τσουρέκι: Τοποθετούμε τα κομμάτια τσουρεκιού σε ένα ταψί του φούρνου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 20 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, σιροπιάζουμε τα κομμάτια τσουρεκιού, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Για το παγωτό: Τοποθετούμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 30Χ12 εκ. στην κατάψυξη.
Σε ένα multi χτυπάμε το μαχλέπι, τη μαστίχα, τα 35 γρ. ζάχαρης κι έπειτα, τα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ προσθέτοντας και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μία ελαφριά σαντιγί.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε και πάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μόλις είναι έτοιμο το παραπάνω μείγμα, προσθέτουμε μέσα το τσουρέκι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Κατόπιν, αφαιρούμε τη φόρμα από την κατάψυξη, αδειάζουμε μέσα το μείγμα, το καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται σε αυτό και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες, μέχρι να σφίξει.
Τέλος, σερβίρουμε το παγωτό με κομματάκια τσουρεκιού.