Πάιατ: Δέσμευσή μας η διασφάλιση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

405

Ακόμη ένα μήνυμα στήριξης φτάνει από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, σε μια περίοδο που η Ανατολική Μεσόγειος θυμίζει καζάνι που βράζει και η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται.

Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με στελέχη του αμερικανικού κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού, International Development Finance Corporation, στην οποία ήταν παρόντες οι υπουργοί Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, και στην οποία δόθηκε έμφαση στην ταχεία υλοποίηση μεγάλων ξένων επενδύσεων, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του ρόλου της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα ο κ. Πάιατ, στο Twitter, στο βίντεο που ανέβασε από τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, όπου φαίνεται να προχωρά με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, γράφει τα εξής:

«Μέσα από την αντιπροσωπεία μας αντανακλάται η δέσμευση της Αμερικής, ως στενού συμμάχου, να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, στο θέμα της ανάπτυξης της οικονομίας, όπως και στο ζήτημα διασφάλισης του ρόλου της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας σε μια δύσκολη περιοχή».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με στελέχη του αμερικανικού κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού International Development Finance Corporation με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Adam Boehler.

Ο εν λόγω κρατικός φορέας των Ηνωμένων Πολιτειών δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, σε στρατηγικές επενδύσεις, στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της τεχνολογίας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ταχεία υλοποίηση μεγάλων ξένων επενδύσεων σε σειρά τομέων της οικονομίας καθώς και τη σημασία της στρατηγικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προώθηση αυτών των πρωτοβουλιών.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το αμερικανικό ενδιαφέρον για την προοπτική πραγματοποίησης επενδύσεων στη χώρα μας, όπως στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στα Λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα, ως σημαντικός παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, παρουσιάζει ιδιαίτερες επενδυτικές ευκαιρίες, με στρατηγικά χαρακτηριστικά, που θα συμβάλλουν στη σημαντική ανάπτυξη της εθνικής της οικονομίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.